FIFA World Cup 2022: Svédország – Koszovó, Október 09

Labdarúgás, szombat, 2021, Október 09, VB selejtező, 18:00                    

A svédek kiváló módon léptek a VB kvalifikáló meccseibe. Ugyan a győzelmei otthon Grúzia ellen 1:0 és Koszovóban 0:3 nem számítottak meglepetésnek, de hogy Spanyolországgal is 3 pontot szereztek otthon 2:1 eredménnyel, az már meglepő volt, sőt, szenzáció. Ezután egy kis kijózadonás és csalódás következett, amikor Görögországban 2:1 vereséget szenvedett. Azonban a sorsát még mindig a saját kezében tartja, bár Spanyolország a B csoport első helyén 13 ponttal áll, de már 6 meccset játszott, míg a svédek eddig csak négyet. Ha vigyáznak, még elméletileg az első helyen is végezhetnek, de ha kimondottan nagy hibát nem követnek el, akkor legalább a 2.-ik helyen végezhetnének. A svéd nemzeti csapat fiatalítja végre a legénységét, az olyan nevek, mint Granqvist, Berg, Larsson, Lustig és a többiek a múltba tartoznak. Ugyan hiányzik Zlatan Szupersztár, de Forsberg Lipcséből, Kulusevski Juventusból, Lindelof Manchester Unitedből, Augustinsson Sevillából, Isak Real Sociedadból és a válogatottban kiváló Claesson Krasnodarból megállják a helyüket. 

Az évek során Koszovó válogatottja forró vére kihült. A múltban nagyon szerették volna bizonyítani a nagy lelkesedésükkel a jó eredményeit, amikor újoncok voltak a nemzetközi szintéren. Egyáltalán nem játszottak rosszul. Az évek során a lelkesedés csökkent és az eredményei is nem azok, amilyenek akkoriban voltak. Most például a csoportban a mérlege 1-1-3. Igen, ebből 2 vereséget Spanyolországtól szenvedett, és otthon is a svédektől 0:3 vereséget szenvedett. Az egyetlen győzelmét Grúziában szerezte 0:1, a döntetlent otthon Görögországgal 1:1. Így a reményük tovább jutni nagyon alacsony. És mindez mellett még 3 fontos játékosa is hiányzik, Zeneli, Zhegrova és Valon Berisha, ez észrevehető lesz. Azért az alap csapatnál találni lehet jó minőségű focistákat is, ezek Rrahmani Napoliból, Vojvoda FC Torinoból, Rashica Norwichból, Idrizi Schalkeből és Muriqi Lazioból, de itt már vége is a minőségnek. 

Svédország motivációja nagyon nagy, természetesen nem szeretne pontokat veszíteni feleslegesen. Fogadni nem a gólokra fogok, hanem a győzelmére, de nem tisztán, mivel alacsonyak a szorzók, hanem egy kis kockázattal -1,0 hendikeppel, amikor a bukmékerek erre a lehetőségre olyan szorzókat írtak, amelyekkel lehetséges értékkel fogadni. Az időjárás is a javunkra lehetne, mivel a svédek otthon az októberi focit bírják, de Koszovóban októberben mégis jobb és melegebb időjárás a megszokott. 

A mi tippünk: Svédország győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.