FIFA World Cup 2022: Olaszország – Litvánia, Szeptember 08

Labdarúgás, szerda, 2021, Szeptember 08, VB selejtező, 20:45                       

Olaszország a jelenlegi Európa bajnok. A csapat, amely a legjobbak közé tartozik a világon. Nem is csoda, ha a neveket nézzük a csapatban. A játékosok, mint Immobile, Insigne, Chiesa, Jorginho, Bpnucci, vagy Verratti nagyon nagy játék minőséggel rendelkeznek. Ezért nem csoda, hogy 5 kvalifikáló meccsben 11 pontot szerzett 3 győzelemért és 2 döntetlenért. Márciusban Észak-Írországot, Bulgáriát és Litvániát azonos 2:0 eredménnyel győzte le, az utolsó 2 meccsét Septemberben döntikkel fejezte be, Bulgáriával 1:1 és Svájcal 0:0. Ez egy kicsit komlpikálja a dolgát a csoportban. Még ugyan az első a tabellán, de például Svájcnak a második helyen csak 4 ponttal van kevesebb és 2 meccsel kevesebbet játszott le. Biztosan közvetlenül szeretnének az első helyről jutni a VB-re, nem csak a másodikról a pótselelytező által.  Az olaszok támadó ereje rendkívül nagy. Mivel már 2 meccsben habozott, gondolom a csapat legerősebb változata játszik a pályán és semmit nem hagynak az olaszok a véletlenre. 

Litvánia a csoport leggyengébb csapata. És merem állítani, hogy az eredményei szerint Európa leggyengébb csapatáról van szó. 4 meccset játszott le és egyetlen pontot sem nem szerzett, tehát 4 vereséget szenvedett Svájcal 1:0, Olaszországgal 0:2, Észak-Írországgal 1:4 és Bulgáriával 1:0. A gólaránya 1:8. Nem jártak jobban júniusban a baráti találkozón sem a spanyolok ellen, 4:0 vereséget szenvedett ebben. Öszesen az utolsó 10 meccsben mindegyikben kapott gólt. A védelem az, ahol a csapatnak javulni kellene. Gyengébb csapatokkal is gólokat kap. Persze, a támadása szintén alacsony szinten van, csak 1 gólt szerezni 4 meccsben nem sok. Nemrégen júniusbal Lettországtól is kapott 3 gólt. Tehát mint gyengébb, úgy erős csapatokkal is sok gólt kap és alig tud néha 1 gólt szerezni. A formája tehát nagyon alacsony manapság. Ezt kihasználja az olasz csapat is és igyekezni fog a gólokból többet is szerezni. És talán nem is lesz túl nehéz a dolga. Azonban nem becsüli le az ellenfelét. 

Olaszország győzelmére a szorzók olyan alacsonyak, hogy erre a lehetőségre talán senki sem fogad. Nevetséges 1.02 és 1,05 között mozognak a szorzók. Ezért is inkább a gólokra öszpontosítom a figyelmet. Olaszország képes lesz 3 gólt rúgni Litvániának, ezt elvárom ettől a kiváló csapattól. Gondolkodtam még a hendikepen is, -2,5 hendikeppel fog győzni, ami még jobb értékű szorzót kínál. Persze, biztos vagyok benne, hogy Litvánia nem szerez gólt. De ha mégis? Akkor már erre a hendikepre 4 olasz gólra lenne szükség. Ez sem nem lehetetlen, csak kevésbé valószinű. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.