FIFA World Cup 2022: Litvánia – Svájc, Október 12

Labdarúgás, kedd, 2021, Október 12, VB selejtező, 20:45                   

Vilniuszban találkozik kedden este Litvánia a svájci válogatottal a VB selejtezőn. Litvánia az utolsó találkozón mindenkit meglepett, otthon Bulgáriát verte meg 3:1 eredménnyel, amely csapat mostanában mint ha nem a saját bőrében lenne. Volt már magasabb szinten is a bolgár labdarúgás. Mindenesetre, ez a meccs az első pontokat jelentette a litvánok számára. Az első 5 meccset elveszítették és csak 1 gólt szereztek bennük. Most a gólaránya 4:14. Litvániában is inkább a kosárlabda a népszerű sport, a labdarúgásnak nehéz a sorsa. Csak kevés játékosa játszik külföldön, ezek is csak kevésbé híres ligákban és klubokban, a legjobbakban például Novikovas Erzurumspornál, Černych Bialystoknál, Utkus Cercle Bruggynál, Gašpuitis Hiberniannál. A többiek még kevésbé ismert kluboknál. A nemzeti bajnokságban is található néhány játékos a válogatottból. Ez, persze, tükröződik majd a mérkőzés folyamán és a végeredményben is. Eddig az első 5 vereséget Svájc, Olaszország, Észak-Írország, Bulgária, és ismét Olaszország csapataitól szenvedte. 

A svájci válogatott az utolsó mérkőzésében egyértelműen jobb volt, mint Észak-Írország, akinek csak nagyon nehezen lehetséges gólt lőni. Nekik ez otthon mégis csak sikerült, 2:0 győzelmet szerzett. Így még mindig éltetik a reményüket az esetleges 1-ső helyre a tabellán Olaszország rovására. A kölcsönös mérkőzések még csak várnak rájuk, ezekre lesz fontos öszpontosítani minden figyelmét és tudását. De most Vilniuszban kell megbírkózni Svájcnak a favorit szerepével. A fontos játékosok közül Seferović, Akanji vagy Xhaka is hiányozni fognak, de ennek ellenére is elég erős a svájci csapat. Ott vannak még Sommer, Elvedi, Embolo Gladbachból, Rodriguez FC Torinoból, Schar Newcastleből, Shaqiri Lyonból, Freuler Atalantából, és így lehetne folytatni. Bár a pálya közepén hiányzik egy nagy szupersztár, de összességében a csapatot olyan focisták alkotják, akik a legjobb kluboknál játszanak. Svájc eddig 5 meccsben 11 pontot szerzett, 6:1 a gólaránya, az első Olaszországnak 14 pontja van, de már 6 meccset játszott le. 

Ahogyan a statisztikák mondják, a svájciak ebben a kvalifikáló meccsekben nem sok gólt szereztek. Olaszország például a dupláját.  Ennek ellenére is Svájc győzelmére csak hendikeppel éri meg fogadni, olyan alacsony szorzókat írtak a bukmékerek ki Svájc győzelmére. A gólok számára sem éri meg fogadni, mivel kockázatosnak látom ezt a lehetőséget. Azonban ha Svájc hasonló módon játszik majd, mint Észak-Írország ellen akkor Litvániára nehéz pillanatok várnak. Hendikeppel fogadok Svájcra. 

A mi tippünk: Svájc győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.