FIFA World Cup 2022: Lengyelország – Magyarország, November 15

Labdarúgás, hétfő, 2021, November 15, VB selejtező, 20:45         

Az I csoportban a 2.-ik helyen lévő Lengyelország vendégli a 4.-ik Magyarországot. A selejtező legelső meccsét a magyar srácok éppen otthon kezdték a Lengyelországgal. Nagyon nagy reményekkel indultak, mivel már a 6.-ik percben született az első magyar gól, amelyet Sallai szerzett. Bár a lengyelek támadtak, de a kidolgozott helyzetek korábban fejeződtek be a kelleténél. A második félidő elején esett a második magyar gól is. Ennyi a reményekről. A 60.-ik percig a vendégek 2 gólt rúgtak, így 2:2 volt az állás. Még Orbán szerzett gólt, de válaszként a 83.-ik percben Lewandowski döntötte el a meccset a végső 3:3-ra. Ennyit emlékeztetésül. A Magyarország tehát 9 meccsben 14 pontot szerzett, 4 győzelmet, 2 döntetlent szerzett és 3 vereséget szenvedett. Otthon kikaptak az Angliától, az Albániától otthon és idegenben is. Az említett lengyel döntin kívül még az Angliában szereztek 1:1 döntit. A San Marinot és az Andorrát mint otthon, úgy idegenben is, megverték. A gólarány 17:12. Ebből mindenki láthatja, hogy sajnos, már vége a versenynek a magyar focisták számára, a becsületükért játszanak csak. 

A lengyelek ambiciói sokkal nagyobbak. Bár az első hely számukra is elérhetetlen. Tisztán elméletileg, ha az Anglia vereséget szenvedne San Marinon, ami lehetetlen. Azonban a pótselejtező már a lengyeleké, jó hangulatban szeretnének bennük szerepelni, ezért fognak akarni győzni. A lengyelek 20 ponttal vannak a 2.-ik helyen, egyetlen vereséggel Angliából, ez is csak szoros 2:1 volt. Otthon velük 1:1 döntetlent szereztek. Van még egy döntiük, az említett első meccs Magyarországon, 3:3. A többi meccset megnyerte. Így ennek a meccsnek a fontossága nem túl magas, mivel a lengyelek tudják, hogy az angolok San Marinoba nem kikapni utaznak. Ezért fontosabb, mint a hétfői győzelem az lesz, hogy senki a csapatból ne sérüljön meg, mindenki egészségesen fejezze be a meccset. Ezért nem is feszítik majd nagyon a húrt. Már a büntetések miatt sem, kellemetlen lenne, ha valamilyen hiba miatt valamelyik kulcsfontosságú lengyel focista kártya büntetést kapna és nem indulhatna a következő meccseken. 

Fogadni nehéz, amikor egyik csapat sem szerezhet már gyakorlatilag semmit. Gondoltam, hogy a gólokra fogadok, de a szorzó alacsony az 1,5 gólra a meccsen, és hiába volt az előző meccsekben több gól is, méghozzá mindkét csapatnál, úgy a kölcsönös meccsen is, most már ez sem nem fontos. A lengyelek győzelmére fogadok elfogadható szorzókkal, mivel gondolom, hogy hazai közönség előtt nyerni szeretnének és mi hogy ha a San Marino megveri az Angliát?

A mi tippünk: A Lengyelország győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak