FIFA World Cup 2022: Kolumbia – Argentína, Június 09

Labdarúgás, szerda, 2021, Június 09, VB selejtező, 01:00                         

Argentína focistái nem csak a rajongóinak okoztak nagy csalódást, amikor Chilevel csak 1:1 döntetlent szereztek hazai meccsben. Azonban általában dominánsak voltak a pályán, büntetőből Lionel Messi még az első félidőben gólt szerzett. De Chile kihasználta a jól gyakorolt húzásait, és nemsokára egyenlíteni tudott. Argentína a meccsen még több esélyt dolgozott ki magának, azonban valahogyan ezeket nem tudta sikeresen befejezni. Meg kell mondani, hogy ezeket elsősorban Messi rendezte. A kedvezőbb eredményhez nem sok hiányozott, talán ha némi szerencse is hozzájárult volna Messi genialitásához. De ez a csapat nem csak a kapitányáról szól, hanem a tapasztalt játékosairól is, mint Paredes, Di Maria, Otamendi, Aguero, és a fiataljairól, mint Foyth, Lautaro Martinez, Ivan Gonzalez, Ocampos és sokan mások. Ez az argentín csapat nem szenvedett vereséget már 12 meccsben egymás után. Utoljára Kolumbiával 2019-ben játszott a Copa America versenyen, ezt a meccset Kolumbia nyerte meg 2:0. 

Bár Kolumbia nem rendelkezik olyan jó minőségű válogatottal, mint Argentína, azonban itt is találhatunk híres neveket. Bergamo csapatából a két támadó, Zapata és Muriel, majd Cuadrado, ezek is tudnak hasznosat mutatni a pályán. A harciasság határozottan nem hiányzik a fiúkból. Kolumbia 3:0 eredménnyel verte meg a kínlódó Perut, azonban ezt az is befojásolta, hogy Peru játékosa aránylag korán piros lapot kapott, így Kolumbia emberelőnnyben játszhatott és megbírkózott ezzel a mérkőzéssel. Kolumbiának óriási szüksége van a pontokra, mivel a csoportjában csak jelenleg a 6.-ik helyet foglalja. Közvetlenül csak az első 4 csapat jut a VB-re. Csapatnak az 5.-ik helyről pótselejtezőt kell megnyernie. Ahoz, hogy nyerni szeretne, gólokra van szüksége. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez sikerülnie fog neki. Mégis csak az Argentína válogatottja magasabb színvonalú, több híres játékosból lehet válogatni. A hazai környezetet most nem tartom olyan nagy előnynek, hogy jelentőseben besegítsen a győzelmének. 

Fogadni biztosan nem fogok a házigazda győzelmére. Ha a győztesre szeretnék fogadni, akkor is csak döntetlen nélküli tipben Argentínára, erre az eseményre még aránylag jó szorzók vannak kiírva. Ha dönti lesz, a tét visszajár, de ezt már minden fogadó tudja. A legkomolyabban azon gondolkodok, hogy a gólokra fogadok. Legalább 1,5 gól esik a meccsben még mindig tűrhető szorzóval. Ha 1:1 dönti a végeredmény, akkor is már nyerünk. Sok szerencsét.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak