FIFA World Cup 2022: Írország – Portugália, November 11

Labdarúgás, csütörtök, 2021, November 11, VB selejtező, 20:45                 

Az Írország vendégli a Portugáliát a Katari VB kvalifikáló meccsek következő mérkőzésében. Úgy gondolom, hogy a portugálok fognak a meccs végén örülni, de az is igaz, hogy a Szigeteken senkinek nem könnyű játszani, mint vendégnek. Azonban a két csapat minősége összehasonlíthatatlan. A portugál csapatnak azért a 3 pontot meg kellene szerezni. Főleg ha Szerbiával harcol az első helyért a csoportban, így a közvetlen résztvételért a VB-re. Jelenleg a szerbekhez képest 1 pont hátránya van, de csak 6 meccset játszottak, míg a szerbek már hetet. Abban az esetben, ha nyernek, 2 pont előnyük lesz. És az utolsó körben éppen Szerbiával játszanak otthon, ami szintén a portugálok javára szól, és így egyetlen pont is elég lenne ebből a meccsből. De vissza ehez a meccshez. Írországgal már otthon játszottak, 2:1 eredménnyel győztek, de ez a meccs számukra dramatikus volt. Csak a végén tudták az eredményt javítani két góllal, miközben az egész meccset mint ha egy kapura játszották volna. De hiába volt a lövések száma 29:8 a portugálok javára, ha gól nem született. Még Ronaldo is elhibázta a büntetőrúgását, ami nem történik meg gyakran. Itt az ideje, hogy jobb fényben mutatkozzanak. 

Írország nemzeti csapatának nagy részét olyan focisták alkotják, akik az alacsonyabb angol ligákban játszanak, gyakran még a 3.-ik ligában is. Ezért is észrevehető a külömbség a két csapat között. Ezen a versenyen 6 meccsben 5 pontot szereztek. Sőt, otthon meccset veszítettek még a Luxemburgi törpe-országtól is. A mérlege 1-2-3, a gólaránya 8:8. Csak az utolsó Azerbajdszánt verte meg. Ezért csak nehezen elképzelhető, hogy most jó eredményt szerezzenek a portugálokkal, akik motivációja óriási. Az írországi focisták már csak a becsületükért játszanak. A portugál nemzeti csapat nem csak Ronaldon áll vagy borul, Santos tréner rendelkezésére állnak Fernandes, Andre Silva, Bernardo Silva, Moutinho vagy Jota és elsősorban a támadás zsúfolt a jó minőségű focistákkal. 

Itt egészen egyértelmű, hogy milyen fogadási lehetőségre fogadjunk. Bár a szorzók nem éppen csodálatosak, de megéri még fogadni velük. Csak remélem, hogy semilyen meglepetés nem fog előfordulni, ahogyan az ilyen versenyeken szokásos. Egy apró óvatosságot azért a tét összegénél tanácsolnák, mivel Írországban utoljára a szerbek csak döntetlent szereztek, ugyanúgy, mint Azerbajdzsán. Biztosítani a dupla eséllyel vagy dönti nélküli meccset, nem éri meg az alacsony szorzók miatt. 

A mi tippünk: A Portugália győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.