FIFA World Cup 2022: Hollandia – Norvégia, November 16

Labdarúgás, kedd, 2021, November 16, VB selejtező, 20:45           

A múlt pénteken a Hollandia bonyolult helyzetbe került. Saját hibájából. Az helyett, hogy tartotta volna a szép és kényelmes 0:2 vezetését Montenegróban a meccs utolsó 15 percében is, így győzött volna és a csoportot is megnyerte volna, 2 gólt hagyott magának rúgni. Annál rosszabb, hogy Montenegro már semmiért nem játszott. Akkor 11 pontja volt a 4.-ik helyen, nem is gondohatott semmi jobbra. Így csak a Hollandia utolsó meccse dönti el, hogy ki jut Katarba közvetlenül az 1.-ső helyről. Ehez a döntetlen is elég. Azonban a norvégoknak győzelemre lenne szükség. Így 2 taktika létezik a meccsre. Tartani a hollandoknak a 0:0 eredményt az elejétől fogva a végéig. De ez óriási kínlódás és idegesség lenne mindkét csapat számára. Mindenki számára a stadionon és a készülékek előtt is. Végül nem is sikerülhetne, mivel a holland csapat a védelemben nem a legjobb, Montenegróban ezt megmutatta. A másik lehetőség az, hogy lerohanja az ellenfelét és igyekezni fog gólt, vagy többet is, szerezni aránylag rövid időn belül. És ezzel eldönteni a meccset. Ez a hollandok számára jobb taktika és sokkal biztosabb. 

Azonban a norvégok is elrontották az utolsó meccsüket. Otthon a Lettországgal egy gólnélküli döntetlent szereztek csak. Így nagyon hiányoznak a pontok a harcban Törökországgal a 2.-ik helyért. A törökök a Montenegróval játszanak, így már csak a csoda segíthet a norvégoknak. A támadásukban jelentős módon hiányozott nekik a sérült Haaland. Ugyan nélküle is jó minőségű csapattal rendelkeznek, de a holland csapat még jobb. A tabellán a norvégok a 3.-ik helyen állnak 18 ponttal, mint a törökök, 15:6 gólaránnyal 9 meccsből. Csak 1 vereséget szenvedett otthon a török válogatottal, döntetlent a visszavágón Törökországban, otthon a hollandokkal és a lettekkel szerzett. 5 győzelmet szerzett, Lettországban és mindkét meccsben Gibraltár és Montenegro ellen. Ebből látható, hogy nem nagyon egyértelmű eredményekkel rendelkezik ez a csapat, inkább az átlaghoz tartozik. 

Még ha a két csapat utolsó felesleges döntetleneit is figyelembe vesszük, a hollandok jobb formával rendelkeznek. És nem kell említeni a hazai pálya előnyét, ez egyértelmű. A holland csapat jobb minősége sem nem semmi. A motiváció mindkét oldalon nagyon magas. Összefoglalva, jobban bízok abban, hogy a házigazda fog örülni a meccs végén a győzelemnek. Biztosan jobban odafigyelnek a meccs utolsó pillanataira, mint az utolsó meccsben. A hollandok javára szól, hogy Haaland nem játszik. Elégé szép szorzóval a házigazda győzelmére fogadok.

A mi tippünk: A Hollandia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak