FIFA World Cup 2022: Görögország – Svédország, Szeptember 08

Labdarúgás, szerda, 2021, Szeptember 08, VB selejtező, 20:45                         

Görögország kiváló módon kezdte a kvalifikáló meccseit, amikor Spanyolországban 1:1 döntetlent szerzett. Azonban ezután ismét döntetlen jött, de Grúzia ellen, ugyanúgy 1:1 Kosovo ellen is. És ha így nézzünk a dolgokra, akkor ezt már nem lehet értékelni, mint kiváló eredményeket. 3 meccsből 3 pont egyszerűen kevés egy olyan csapat számára is, mint Görögország. A válogatottban találunk játékosokat a hazai ligából, de vannak fiatalabbak is jobb ligákból, mint Tsimikas Liverpoolból, Giannoulis  Norwichból vagy Mavropanos Stuttgartból. Ebből értetődő, hogy a jövőben biztosan számítani szükséges a görögökkel jobb versenyeken is, persze ez még egy kicsit odább van. A csoportjában jelenleg a 4.-ik helyen áll az első Spanyolország, második Svédország, harmadik Kosovo után és az utolsó Grúzia előtt, amelynek csak az az 1 pontja van. Ha Görögország szeretne a második helyre jutni, akkor biztosan nem elég neki döntetlenre játszani, legalább próbálkoznia kell a győzelemért. 

Ellenkezőleg, a svéd válogatott már most nagyon magas szinvonalú játékot produkál. Az EUROn ugyan nagy balszerencse alapján kiestek Ukrajnával a nyolcaddöntőben, de itt a kvalifikációs meccsekben 3 meccs után 100%-os teljesítményeket mutattak. Teljes pontszámmal vannak a 2-ik helyen, mivel előttük 5 mérkőzéssel és 10 ponttal Spanyolország áll, aki éppen a svédekkel veszítette el a meccset. A svéd csapat ereje mindegyik játékosában rejlik, például a védelemben Lindelöf Manchester Unitedből és társai, Forsberg Lipcséből a közepén és a fiatal Isak San Sebastian csapatából, ahol 17 gólt szerzett, így lett a spanyol liga 6.-ik legjobb gólszerzője, együtt Kulusevskivel a támadásról gondoskodnak. Így talán Svédország merészen gondolkodhat az első helyen is, mivel nagyon jó formában vannak. A nagyon ügyes taktikájuknak köszönhetik a sikereit, ezt az EUROn is megmutatták. Hátul is igyekeznek jól játszani és feleslegesen nem kapni gólt. Az egyetlen gólt a spanyoloktól kapták. Nem nagyon gondolom, hogy a görögöknek sikerülhetne megtörni a szilárd svéd védelmet, főleg ha gyenge a formájuk. 

Fogadni a svédek győzelmére fogok, bár a görögök otthon játszanak és ez számukra nagy előny tekintettel a szurkolóira. Ez a tény nagyon besegíthetne a görögöknek. Ezért is inkább választom az alacsonyabb kockázatot és döntetlen nélkül fogadok a svédekre, még így is szépen megéri. Aki a gólokra szeretne fogadni, akkor több, mint 1,5 gól eshetne a meccsen, ez is szép szorzókkal. 

A mi tippünk: Svédország győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak