FIFA World Cup 2022: Fehéroroszország – Csehország, Október 11

Labdarúgás, hétfő, 2021, Október 11, VB, 20:45             

Az orosz Kazanba utaznak a csehek meccset játszani, ahol a fehéroroszok otthont találtak a foci mérkőzésükre, akik több problémával is küzdenek és saját magukkal több a bajuk, mint az ellenfeleivel. A csehek az EB meccs után Dániával egyáltalán nem játszanak jól. Még Wales ellen is, amely 2:2 döntivel végződött, egyes helyzetekben a vendégek sokkal jobban teljesítettek, mint a cseh házigazda. Ramsey és James, két walesi veszélyes játékos, sok problémát okoztak a cseh védelemnek. Mint ha Coufal, Kadeřábek vagy Bořil, akik hiányoztak, minden tudást elvittek volna a csapattól. Nem beszélve Alex Král játékosról, aki egyáltalán nem játszik jól. Így Csehország, aki azonos pontokkal, mint Wales, a 2.-ik helyen van, de Wales 1 meccsel kevesebbet játszott. Csehországot fenyegeti a 3.-ik hely, ahonnan csak a pótselejtező által lehetséges tovább jutni. Az elpazarolt pontok nagyon hiányoznak. Hiszen tavasszal Wales otthon a cseheket megverte, ezek túl magabiztosan fogadták a Brit-szigeti vendégeket, és ráfizettek. 

Fehéroroszországban a politika, sajnos, nagy befolyással van a sportra is, nem kivétel a labdarúgás sem, sőt, a közeledő VB sem. Egy egész sor a fehérorosz focistákból elutasítja a résztvételét a nemzeti csapatban, míg a jelenlegi elnök van a kormány élén. Némelyik játékosokat meg egyszerűen nem engedik játszani a válogatottban. Így, vagy úgy, Saroka, Kislyak, Stasevich, Dragun, Nyakhaychyk, Martynovich, Skavysh nem játszanak Fehéroroszország mezében. Ezek a focisták az évek során tapasztalatokat szereztek a nemzetközi találkozókban is, és biztosan segíteni tudnák a csapatot. Most fiatal játékosok jutottak a válogatottba, és azok, akik korábban nem jutottak be. Sokan közülük csak a helyi ligában játszanak, amely nem nagyon magas színvonalú. Sőt, már BATE Borisov sem nem az, ami szokott lenni, aki rendszeresen részt vett a Bajnokok Ligája alap csoportjaiban. Nemrégen ez a csapat Észtországban 2:0 vereséget szenvedett, és az észtek voltak jobbak, így nem lehet a balszerencsére fogni a kudarcot. 

Bár a csehek nem a saját bőrükben vannak, a formája nem a legjobb, azonban a csapat minősége mégis csak egy szinttel jobb, mint az ellenfelénēl. Úgy a tapasztalatai és a fegyelem. A fehéroroszok problémái tükröződni fognak a teljesítményein és így az eredményein is. Bár otthon, de mégis nem otthon, játszanak, nem lehet nagyon előnynek számítani ezt a tényt. Fogadni alacsonyabb szorzóval Csehország győzelmére ajánlatos, vagy aki apró kockázatot is tűrni tud, akkor -1,0 hendikeppel a csehek győzelmére valamivel értékesebb szorzóval. 

A mi tippünk: Csehország győzelme -1,0 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.