FIFA World Cup 2022: Ecuador – Brazília, Január 27

Labdarúgás, csütörtök, 2022, Január 27, VB selejtező, 22:00    

Az Equador a Dél-Amerikai államok között tartja a kényelmes 3.-ik helyet a tabellán, ami biztosítja a közvetlen résztvételét az idei labdarúgó VB-én. Eddig 14 meccset játszott le a versenyben, ezekben 23 pontot szerzett 23:13 gólaránnyal. A kiséstől 6 pont választja. A védelme a harmadik legjobb, csak Argentína és Brazília rendelkeznek jobb védelmekkel, a támadásuk csak a Brazil támadástól gyengébb. Equador az utolsó 5 meccsben nem szenvedett vereséget, hármat megnyert, utoljára egy döntit szerzett egy baráti mérkőzésen Salvadorban 1:1. A selejtezőben a hazai meccsekben sikeres volt, ötöt megnyert, egyet elveszített és egyben döntit játszott, ezért 16 pontot szerzett. Vereséget otthon Peru okozot neki még tavaly júniusban. A hazai meccsekben a második legjobb csapat Brazília után. Az utolsó meccsét a selejtezőn Chileben játszotta, ahol több gólesélyt is kidolgozott magának, végül a meccset 0:2 győzelemmel nyerte meg. Érdemes még a sikereiből megemlíteni az 1:1 döntetlenét Brazíliában a Copa America versenyen. 

Brazília, mint ahogyan ez várható volt, vezeti a tabellát. 13 meccsben 35 pontot szerzett, mögötte Argentína áll 29 ponttal szintén 13 meccsből. Brazília 11 meccset nyert meg és kettőben döntetlent. Vereségből eddig egyet sem nem szenvedett ezen a selejtezőn. Mindkét döntetlenét idegenben játszotta, először Kolumbiában októberben, és novemberben pedig Argentinában. Mindkét meccs egyetlen gól nélkül végződött. Idegenben is legjobb a csapat, mivel 7 meccsben az említett 2 döntin kívül már csak 5 győzelmet szerzett. 17 pontot 12:3 gólaránnyal. Brazília az utolsó vereségét Argentinában szenvedte a Copa del Rey versenyen még júliusban, azóta 7 meccset játszott külömböző versenyeken és csak az említett két dönti volt a legroszabb eredménye, 5 meccset megnyert. Nagyon biztató Brazília számára a kölcsönös meccsek statisztikája is, hiszen az utolsó 15 évben a két csapat 11 meccset játszott, ezekben 8 győzelmet szerzett és 3 döntetlent. Equador Braziliát utoljára otthon verte meg 1:0 eredménnyel 2004-ben. 

Ennek a meccsnek a győztese nem egyértelmű. Igen, Brazília a nagy favorit. Azonban Equador formája is kiváló és képes meglepetést okozni híres csapatoknak is. A két klub eredményei arra mutatnak, hogy egyáltalán nem becsülik le az ellenfelüket, ami egy igazi csatát ígér ma éjszaka. A gólokból szerintem nem esik sok, elképzelhető, hogy egyetlen gól dönti el a meccset. Mindkét támadás erős, de a brazil védelem valamivel jobb. Ez talán biztosíthatná a vendégek győzelmét. 

A mi tippünk: Brazília győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.