FIFA World Cup 2022: Dánia – Skócia, Szeptember 01

Labdarúgás, szerda, 2021, Szeptember 01, VB selejtező, 20:45          

A közeledő VB a selelytezőkkel emlékeztet magára, egyikében találkozik Dánia, mint házigazda Skóciával az F csoportból. Ügy, mint a legtöbb csoportban, a válogatottak már 3 meccset játszottak le. És Dánia vezeti a csoportot teljes 9 ponttal 3 győzelemmel és hihetetlen 14:0 gólaránnyal. Ez azt jelenti, hogy nem kapott gólt, de átlagban 4,6 gólt szerzett minden meccsben. Nézzük közelebről az eredményeit. Az első meccsben Izraelben 0:2 győzelmet szerezte, a másodikban otthon Moldovát 8:0 eredménnyel győzte le. A harmadik meccset Ausztriában nyerte meg 0:4 eredménnyel. Minden foci rajongó még emlékezik Dánia szereplésére az EUROn, ahol gyakran 1 góllal is legyőzte az ellenfelét. Éppen az EURO befejezése után került Dánia a ranglistán a szép 11.-ik helyre. A skótok a 49.-ik helyen vannak. Az EUROn egészen az elődöntőig jutottak el, ott az erős Angliával nem bírkóztak meg, hosszabbításban 2:1 vereséget szenvedtek.  Jelenleg Dánia válogatottja egy nagyon jó minőségű és fegyelmezett csapat, ezt mint a támadásban, úgy a védelemben is bizonyították. A labda biztosan a játék nagy részében náluk lesz, ezt ellenőrizni fogják és ahol az első gól lesz a fontos. 

Skócia a második a tabellán, 5 pontja van 2 döntetlenért, először otthon Ausztriával 2:2, majd Izraelben 1:1. Egy győzelmet szerzett az utolsó meccsében otthon a Feröer Szigetek ellen 4:0. A gólaránya 7:3. Skócia az EUROn már a csoportokból kiesett, Csehországgal és a horvátokkal vereséget szenvedett, az angolokkal döntetlent játszottak, ami nem volt elég a tovább jutására. Skócia játéka is a védelmén alapul, a győzelmére gyakran szintén 1 gól is elég volt. Azonban a támadásuk tragikus, nehezen tudom elképzelni, hogy a kiválóan védő Dániának gólt tudnának lőni. De minden lehetséges a labdarúgásban. Határozottan nem adják ingyen a bőrüket, elképzelhető, hogy gólok nélkül is végződhet ez a találkozó. Úgy, mint Dánia, Skócia sem játszott a nyáron egyetlen baráti találkozót sem. Így nehéz a csapatok formáját aprólékosabban megvizsgálni, hiszen az EB óta már mégis 2 hónap letelt. 

Ennek ellenére próbálok jó fogadást tenni. Dánia otthon, Koppenhágában játszik, ezért a hazai környezet is a javára szól. Úgy, mint a szilárd védelme és hatékony támadása. A másik oldalon Skócia makacs és lehetősen megbízó védelme. A dánok góljai győztek meg abban, hogy Dánia győzelmére fogadok. A kockázat a tiszta győzelemre magasabb, mint általában, de a szorzók talán megérik ezt. 

A mi tippünk: Dánia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak