FIFA World Cup 2022: Brazília – Uruguay, Október 15

Labdarúgás, kedd, 2021, Október 15, VB selejtező, 02:30                

Dél-Amerikában is folynak a harcok a labdarúgásban, mindenki ott szeretne lenni a VB-én. Brazília fogadja Uruguayt az egyikben. Brazília önmagában egy gól-masina. Az eddigi meccseiben a kvalifikáló meccsekben 22 gólt szerzett, ami átlagban egy meccsre két gól. Senki nem szerzett annyit, 20 gólt Ekuádor, aki a 3.-ik helyet foglalja. Brazília a tabellát előnnyel vezeti, 28 pontja van, a 2.-ik Argentína 22 ponttal harcol. Az első pontjait csak az utolsó meccsben veszítette, amikor Kolumbiában nem született egyetlen gól sem. Brazília így nagyon magabiztosan halad az egyértelmű tovább jutásaért a VB-re, és nem gondolom, hogy a legközelebbi meccsekben lazítani kívánna. A sztárok a csapatban minden alkalommal úgy játszanak, ahogyan ezt elvárják tőlük. Az utolsó meccsben is Neymar, Jesus, Fred, Fabinho, Paquetá és Barbosa nagyon odaadóan játszottak. Ilyen legénységgel nem olyan nehéz jó eredményeket szerezni. A minőség egyértelműen a braziloknál magasabb szinten van. 

Az ellenfele Uruguay komplikálta magának az útját a VB-re. Az utolsóelőtti meccsében Kolumbiával csak 0:0 döntit szerzett és utoljára Argentínában 3:0 vereséget szenvedett. Jelenleg a tabella 4.-ik helyén áll, ami ugyan még a tovább jutást jelenti, de Kolumbia tolakodik mögötte, akinek csak 1 pont hátránya van hozzá képest. Uruguay 16 pontot szerzett, a 3.-ik Ecuador is azonos pontokkal rendelkezik, de ő Kolumbiával játszik legközelebb, ebből lehetnének pontjai. Uruguaynak nagy szüksége van a pontokra, ehez pedig gólok kellenek. És győzelmek. Ennél a csapatnál is vannak jó minőségű játékosok, Luis Suaréz és Cavani, de kevesebb van belőlük, mint a házigazdánál. A kvalifikáló meccseit vereséggel kezdte Ecuadorban, majd Kolumbiában győzött. A harmadikban először játszott otthon, csak hogy Brazíliával, aki 0:2 verte meg. Következett 3 dönti otthon Paraguay, idegenben Venezuela és Peru ellen, ezt követte két hazai győzelem Bolivia és Ecuador ellen. És az utolsó két fordulót már említettem. 

A két klub utolsó 7 mérkőzését nézve, ami egészen 2007-ig elnyúl, csak egy végződött döntetlen eredménnyel, ez 2018-ban volt. A többit Brazília nyerte meg. Így jó szorzókkal a győzelmére fogadok én is, hiszen a javára szól a jobb minőség a csapatnál, a hazai pálya és a rajongók. A gólokra fogadni is jó lehetőség lehet, mivel Brazília sok gólt tud szerezni és Uruguay meccseiben elégé sok gól esett. Például 1,5 gól eshetne ezen a meccsen. Vagy egyenesen mindkét lehetőségre, csak így nagyobb a kockázat, ha valamelyik eseményt nem sikerül teljesíteni. 

A mi tippünk: Brazília győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak