FIFA World Cup 2022: Bolívia – Brazília, Március 30

Labdarúgás, szerda, 2022, Március 30, VB selejtező, 01:30            

Lassan befejeződik a VB selejtező a Katari foci ünnepre. Nehéz dolga lesz Bolíviának, mivel a legerősebb ellenfél érkezik harcolni. Tulajdonképpen Brazília már semmit sem veszít, ha egyenesen elveszítené a meccset, még akkor sem. De ezt nem teszi meg. A VB-re bejutott, ezen senki nem változtathat semmit. Pénteken például Chile ellen 4:0 győzelmet szerzett. Bolíviában úgy néz ki, hogy a focisták a szélesebb káderből is esélyt kapnak megmutatni, hogy mit tudnak. Kiről van tulajdonképpen szó, kik ezek a focisták? Például Chile ellen a kispadon kezdték a meccset Richarlison Evertonból, Fabinho Liverpoolból, Arthur Juventusból, Gabriel Martinelli Arsenaltól, Eder Militao Real Madridból, vagy Coutinho Aston Villaból. A válogatottban nem hiányoznak Neymar vagy Vinícius Junior sem, aki Realnál összeszedte magát és végre a nemzeti csoportban is hasznos tud lenni mostanában. Ez a brazil generáció nagyon sikeres, mint az eredmények, de úgy a teljesítmények szerint is. Nézzük még gyorsaságban a tabellát, természetesen az első helyen állnak a brazilok 42 ponttal 16 meccsbõl, 36:5 gólaránnyal. 

Mindenesetre Bolíviában nem kónnyű játszani senkinek sem, a La Paz fogadja a focistákat. A tengerszinti magasság itt óriási, ami, természetesen, a házigazdát hozza óriási előnybe. Hiszen Bolívia 15 pontjából 13 pontot otthon szerzett. A másik oldalon Brazília, aki az utolsó 3 meccsében idegenben döntetlen eredményt ért el. Bolívia játékosai nagy része otthon játszik. Leghíresebb focistája talán csak Vaca, a belga bajnokságban játszik. Azonban többen is hiányoznak a nemzeti csapatban, például Marcelo Martins, aki már 30 gólt szerzett a nemzeti csapatban. Céspedes és Bejarano is hiányoznak majd, két focista a kevés közül, akinek tapasztalatai vannak Európából. Ezenkívül a kiváló kapus Lampe sem nem játszik a meccsen. Ne is csoda, hogy az így már tehetetlen Bolívia leégett pénteken Kolumbiában 0:3 egyetlen lövés nélkül a kapura. A tabellán a 9.-ik helyet foglalják 15 ponttal 17 mérkőzésből. A gólarányuk 23:38, a mérlege 4-3-10. Az utolsó 3 meccsét elveszítette, Venezuellában, otthon Chile ellen és Colombiában.

Ezt ha figyelembe vesszük, akkor fogadni csak a győztesre érdemes elfogadható szorzóval. Akinek a szorzó mégis alacsonynak látszik, a -1,0 hendikepet próbálhatja ki, persze, a sikertelenség kockázata is növekszik. A tengerszinti magasság sem nem semmi, amivel küzdeni fognak a brazil játékosok, és hogy idegenben utoljára 3 alkalommal is csak döntit szereztek. 

A mi tippünk: Brazília győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.