FIFA World Cup 2022: Ausztria – Dánia, Március 31

Labdarúgás, szerda, 2021,  Március 31, VB selejtező, 20:45                      

Dánia a FIFA ranglistáján a 12.-ik helyet foglalja, ami egy nagyon szép elhelyezkedés. Ez a csapat nem hiányozott 2018-ban sem a VB-én, ahol egészen a nyolcaddöntőjéig jutott el. A dánok utoljára a Nemzetek Ligáján szenvedtek vereséget 2:4 eredménnyel Belgiummal, amely országot a FIFA az első helyre sorol. De azelőtt 2 alkalommal verte meg Izlandot, 2:0 győzte le Svédországot, sőt, Angliában 1:0 győzelmet szerzett és otthon 0:0 döntizett szintén Angliával. A vendégek együttesében nem fog hiányozni Inter Miláno sztárja Christian Eriksen sem, mint Barcelona és Lipcse támadói Braithwaite és Poulsen. A többi focistái is játszanak híres klubokban, Delaney Dortmundban, Hojbjerg Tottenhamban, a védelmet Maehle Atalantából, Christensen Chelseaből és Kjaer Milánóból biztosítják. A kapuban Leicester első számú kapusa Schmiechel áll. Ez a csapat azonnali tekintélyt kíván az első látásra. Természetesen, a káderük sokkal szélesebb, és nem kizártak az esetleges változások sem. A csoportjukban a selejtezőn is már megmutatták az óriási támadó erejüket, idegenben Izraelt nagy nyugalomban 2:0 eredménnyel verték meg, amikor már a 13.-ik perctől vezetésben voltak. Ezután Moldova ellen “edzettek” 8;0 eredménnyel. A kiváló támadásuk kiválo védelemmel van kiegészítve, sem Anglia nem adott nekik 2 meccsben gólt, és az első 2 selejtező meccsben 10:0 a gólaránya. 

Ezektől eltérve Ausztria tud gólokat szerezni. Ezt erősíti a tény, hogy az utolsó 10 meccsében legalább 1 gólt szerzett, gyakran többet is. A jó minőségű támadása is hozzájárult, hogy a Nemzetek Ligáján megnyerte a csoportját. Így Norvégiát, Romániát és Észak-írországot hagyta maga mögött. A VB selejtező elején Skóciában 2:2 döntetlent szerzett, amely azonban sokkal gyengébb mostanában, mint néhány évvel korábban. A második meccsében bizonyította a kiemelt csapat szerepét otthon a Faröer szigetek ellen 3:1 győzelemmel. Nem ment ez teljesen simán, mert meglepő módon először a vendégek jutottak vezetésbe az első félidőben, de még ugyanabban a félidőben fordítani tudtak az eredményen. A másodikban meg már semmi dramatikus helyzet nem jött létre. 

Magam is kíváncsi vagyok, hogyan bírkóznak meg a dánok idegenben Ausztriával, még akkor is, ha minőségileg jobb csapatuk van, talán több tapasztalatuk, tudás, támadó erő, és sokminden más, de az ellenfele otthon játszik szintén nagy odaadással és étvággyal a gólokra. Megvan a tudás is és a támadó erő, persze, a hazai környezet is. Dánia győzelmére fogadok, magasabb kockázattal, mint nálam a szokásos.

A mi tippünk: Dánia győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.