Extraleague 2019/2020: Soligorsk – Junost Minsk, Március 31

Jégkorong, kedd,  2020,  Március 31, Fehéroroszország, Extraleague 2019/2020, 18:30 

Fehéroroszországban a nemzeti hoki bajnokság is teljes gőzzel folytatódik, kedden találkoznak Soligorsk és Junost Minsk. A sorozat állapota 1:1 a párbajokra, és ezúttal a kulcsfontosságú csataát játszák a csapatok. Aki megnyeri ezt a párbajt, a lôegjobb úton lesz a bajnoki címhez. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat jobban fog öszpontosítani a védelemre, hogy ne kövessen el hibát, ne legyenek feleslegesen büntetve, ebből az következik, hogy nem túl sok gól lesz látható ebben a mérkőzésben. Az első két mérkőzésben a gólokból volt bőven, 6 és 5, ezért most kevesebb lesz belőlülk. A két csapat statisztikáiból látható, hogy jobb under lehetőséget választani, mint over-t. Ezért ha maximum 4 gólra fogadunk, akkor ez a fogadás sikert hozhat. Ha pontosan 5 gól esne, akkor a tét vissza jár. Soligorsk előző 15 hazai mérkőzései statisztikájából látható, hogy ez a fogadás 10 alkalommal sikeres lett volna, és 2 alkalommal a tétet vissza adták volna. Ez elégé jó eredmény. Junost Minsk utolsó 20 mérkőzésében idegenben 17 alkalommal sikeresen fogadtunk volna. Ez még jobb. Nézzük most a két csapat utolsó mérkőzéseit Soligorsk pályáján: 0:2, 2:2, 1:2, 5:2, 2:2, 1:2. Tehát 1 párbajban pénzt veszítettünk volna.

Minsk jelenleg a legjobb minőségű csapat a ligában, és keményen megdolgozik azért, hogy győzelmet szerezzen. Soligorsk hazai mérkőzésekben jelentősen gyengébb, mint idegenben. Legalább a play-off-ban ez érvényes. Másrészt Minsk idegenben nem olyan egyértelműen erős csapat. És több volt az ideje megpihenni. Ez is fontos. Minsk Dynamo Molodecno csapatán jutott tovább, mérkőzésekre 4:1 győzelemmel. Sokkal nehezebb útja volt Soligorsknak, aki Grodnoval játszott, amikor csak a gól az utolsó harmadban döntött  a hetedik párbajban, így a fáradság ebben a csapatban jelentős lesz.

Ahogyan már jeleztem, nem a győztesre fogadok ezúttal. Bár bizonyára Minsk fog örülni a mérkőzés végén, a bukmékerek is ezt a csapatot tartják kiemelt csapatnak, talán biztonságosabb a gólokra fogadni. Szerintem kevesebb, mint 5 gól esik a párbajban, az említett okok miatt.

A  mi tippünk: kevesebb, mint 5 gól esik a párbajban – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak