Europa Conference League: LASK Linz – St. Johnstone, Augusztus 19

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Augusztus 19, Europa Conference League, 19:00                      

LASK csütörtökön találkozik a skót kupa győztesével St. Johnstone csapatával. Ebben a mérkőzésben, sőt, a párharcban, a házigazda a favorit, mivel tapasztaltabbak a játékosai, az európai versenyeken is indultak már gyakrabban, mint a skót ellenfele. Nemrégen az Európa Ligán a 19/20 évadban uralta a csoportját, ahol Sporting, PSV és Rosenborg voltak. A következő évadban a tovább jutása a csoportból csak szorosan elúszott nekik, ahol Spurs, Antverp és Ludogorets voltak. A nyáron történtek változások a klubnál, a legjelentősebb az, hogy Gernot Trauner védő Fayenoord csapatához csatlakozott, Reinhold Ranftler pedig Schalke-hoz. A klubhoz vendégelni érkezett Maresic a francia bajnokságról. Az előkészítő meccsekben Vojvodinát két meccsben verte meg, 1:0 és 6:1 eredményekkel. A hazai bajnokságon nagyon jó kezdet után, amelyben Altach stadionján 0:1 győzelemmel utazott haza, a további meccsei nem voltak meggyőzőek. Azonos 1:1 döntetlent szerzett otthon Rapid Vienna ellen és Tirol stadionján. Sőt, az utolsó mérkőzésén 1:3 vereséget szenvedett Sturm Graztól. Így 4 meccs után 5 pontja van, ami eddig az 5.-ik helyre elég, 4:5 a gólaránya. Ebből látni, hogy a formája mostanában nem a legjobb. A káderének az értéke körülbelül a háromszorosa összehasonlítva az ellenfelével. Azonban aktív focit játszanak. 

Skóciában a nemzeti bajnokság minősége egyre jobban csökken. Egyedül Rangers és Celtic versenyképesek egy kicsit az európai versenyeken. A többi csapat csak nehezen lesz sikeres ezekben. St. Johnstone játszott az Európa Liga előfordulójában, ahol egyértelműen gyengébb volt, mint Galatasaray, akivel ugyan idegenben meglepően 1:1 döntit szerzett, de otthon vele 2:4 vereséget szenvedett. A skót csapat 2021-ben 32 meccsben csak 5 vereséget szenvedett, de ezt a statisztikát nem szabad túlbecsülni. A káderében a nyáron nem voltak nagyobb változások, csak Reec Devin érkezett Manchester Unitedből és Glenn Middleton Rangerstől vendégjátékosnak. A hazai bajnokságon eddig 2 kör után 2 pontja van 1:1 és 0:0 döntetlenekért. 

Az osztrák klub minősége magasabb szinten van, a formája is jobbnak látszik és az utolsó eredmények is biztatnak abban, hogy a győzelmére fogadjak. Egyesek azt állítják, hogy hendikeppel is kifizetődne fogadni, igen, ez lehetséges, de én maradok a tiszta győzelemnél. Hiszen erre a lehetőségre is a szorzók tisztességes szinten vannak kiírva. Hendikepre a kockázat magasabb. Bár otthon játszik az osztrák klub, nehéz megmondani, hogy a gólokból mennyi lesz. 

A mi tippünk: LASK Linz győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak