Europa Conference League: FC Vaduz – Újpest FC, Július 29

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Július 29, Europa Conference League, 18:00                       

Az Európa Liga folytatódik a selejtezőkkel, benne találkoznak a visszavágón Vaduz és Újpest. Vaduz nem nagyon ismert foci klub. Ez ugyanis egy liechtensteini klub, amely jelenleg a svájci Superligában játszik, a nemzeti Rheinpark Stadionon játszik. Liechtenstein nem rendez saját nemzeti ligát. A múltban sok játékosa a nemzeti csapatban játszott, ezek liechtensteini játékosok voltak, azonban sokan külföldre költöztek. A csapatnál ezeken kívül sok külföldi játékost találhatunk. Azonban utoljára az alacsonyabb versenybe esett ki Vaduz a Superligából, mivel csak 36 pontot szerzett 36 meccsben, például Basel, aki a 2.-ik helyen végzett, 53 pontot szerzett. A csütörtöki mérkőzésben Újpest ellen nem egészen esélyek nélkül van. Az első meccsben nem lehet mondani, hogy egyértelműen leégtek Magyarországon, hiszen csak szoros 1:2 vereséget szenvedett. 

A magyarok számára a meccs jól kezdődött. Néhány perc játék után vezetésbe került Stieber Zoltán góljával. Az első félidőben még egy esélye volt gólt szereznie, de ez végül nem sikerült. A játék fokozatosan lassú lett, azonban Vaduz sem veszélyeztette az ellenfelét, gólhelyzetekről szó sem lehet. Mint ha mindkét oldalon a játékosok fáradtak lettek volna. A második félidőt ismét aktívan kezdte a magyar csapat. Junior Tallo góljával már két góllal vezetett Újpest, próbálkoztak ugyan még több gólt szerezni, de ez nem sikerült, sajnos a liechtensteinieknek igen. Úgy lehet mondani, hogy nagy szerencsével a semmiből, mivel nem láttunk kidolgozott gólhelyzetet a vendégek oldalán. Újpest a hazai ligán a 6.-ik helyet foglalta 42 ponttal 33 meccsből, 46:67 gólaránnyal. Az Európa Ligába a  Kupáról jutottak. Néhány statisztikai eredmény több világosságot nyújthat a magyar bajnokság minőségére összehasonlítva az európai ligákkal. A második Puskás Akadémia a finn Inter Turkuval 1:1 döntit játszott, otthon ugyan megbírkóztak ezzel, de a következő körben idegenben a lett RFS ellen 0:3 vereség. A harmadik Fehérvár azonnal kiesett az örmény Ararattal 1:1 otthon és 0:2 idegenben. Persze, Ferencváros egy egészen más csapat, az átlagnál sokkal jobb. 

Gondolkodtam azon, hogy milyen fogadást tegyek erre a mérkőzésre. Ezúttal arra fogadok szép szorzóval, hogy Vaduz lesz az a csapat, amely tovább jut ebben a versenyben. A svájci és magyar ligát összehasonlítani úgy lehet, hogy keresni fogjuk a klubok sikereit az európai kupaversenyeken. És talán azt tapasztaljuk, hogy a svájci liga mégis valamivel jobb, mint a magyar bajnokság. 

A mi tippünk: Vaduz jut tovább – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak