EURO 2020: Skócia – Izrael, Október 08

Labdarúgás, csütörtök, 2020, Október 08, EURO 2020, 20:45

Az igaz, hogy Skócia labdarúgásának az utolsó években csökkent a teljesítménye, bár ez inkább sa klubokra vonatkozik, a válogatott még mindig nem áll rosszul. A csapatban találunk néhány játékost az angol Premier Leagueből, például Robertson, McTominay, Christie, Tierney, McGinn, McKenn. Skócia a play-off- ba az 1. csoport 3.- ik helyéről jutott tovább, Izrael a G csoport 5.- ik helyéről. Ez azt jelzi, hogy Izraelnek sokkal nagyobb problémái voltak a csoportjában, ezért csak az utolsó előtti helyen végzett. A meccset Skóciában játszák Glasgowban a Hampden Parkban, és ott mindenkinek nehéz játszani. Azonban a nézőtér nem lesz teljesen kihasználva, ez pedig a skótok ellen szól, és ez azt jelenti, mint ha egy játékosuk hiányozna. De mégis csak otthon játszik, ezért a győzelem lehetne a célja. Ami biztos, gólokat tud szerezni, ezzel nincsen problémája, amit az utolsó 5 mérkőzésében megmutatott, mindegyikben legalább 1 gólt szerzett. Sőt, némelyikben 2- tőt, vagy még többet. Ami a védelmet illeti, ott már nem olyan tökéletesek, az utolsó 10 meccsben csak 1 alkalommal nem kaptak gólt, a gyenge San Marinotól. A Nemzetek Ligáján Izraelbe 1:1 döntetlent szereztek, majd a csehekkel 2:1 győzelmet.

Izrael védelme szintén nem lehet büszke magára. Ezt bizonyítják az eredményei is. A Nemzetek Ligája mindkét mérkőzésében ugyan szereztek gólt, de kaptak is. Azt, hogy ez a problémája már hosszabb ideje tart, megmutatták a meccsek eredményei az EURO selejtezőjén, ahol csak kivételesen nem kaptak gólt. Másképen Izrael majdnem mindig kapott legalább 1 gólt, sőt, még gyengébb ellenfelektől is. Nekik is, hasonlóan mint Skócia esetében, elsősorban a védelmét szükséges építeni. Izrael elsősorban a Hoffenheimban játszó támadóra, Dabburára támaszkodik. Azonban ha a skótok képesek lesznek vigyázni rá, az útjuk a 3 ponthoz azonnal megnyílhat.

Fogadni Skócia győzelmére fogok több okból is, jobb a kádere, otthon játszik, és nem probléma neki gólokat szerezni. Bebiztosítom ezt a fogadást döntetlen nélkül, amikor a tét vissza jár.

A mi tippünk: Skócia győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.