EURO 2020: Norvégia – Szerbia, Október 08

Labdarúgás, csütörtök, 2020, Október 08, EURO 2020, 20:45

Má ismét az EB pótselejtezőre nézünk, mégpedig Norvégia és Szerbia mérkőzésére. Ezt ezúttal Oslo-ban játszák, és kiegyensúlyozottnak látszik ez a mérkőzés. A norvégok számára az 1:2 vereség Szeptember elején Ausztria válogatottjától volt az egyetlen vereségük otthon 4 év után, amikor 0:3 kikaptak Németországtól. Ezért a hazai Ullevål Stadiont nyugodtan hívhatjuk erődnek is, amit nehéz lesz legyőzni. Az osztrák balsikeren kívül még egy meccset játszottak az idén, Belfastban, ahol 1:5 győzelmet szereztek Észak-Írország ellen. Ebből is látni, hogy Norvégia egy csapat, ahol a gólok nem jelentenek problémát. Az utolsó 10 nemzetközi meccsben mindegyikben szereztek gólt, gyakran többet is, és európai ellenfelekkel is, például Spanyolország ellen. A meccseiben rendszeresen esik 3, 4, de ahogyan már említettem, 5 vagy 6 gól is. Keresgélve az interneten, nem találtam mérkőzést, amelyben valaha is együtt játszott volna a két csapat.

Szerbiának nehéz feladata lesz. Idegenben a lehetséges legjobb eredményt elérni. Eddig ő is 2 mérkőzést játszott le, először 1:3 vereséget szenvedett Oroszországban, majd 0:0 döntetlent otthon Törökországgal. Szerbia problémája sem nem rejlik a gólszerzésben, ezt a mesterséget használni tudja. A baj, a védelme. Gyakran kapnak gólt a védői felesleges hibái miatt. Az említett oroszországi meccs is ennek a bizonyítéka, amikor néhány gólhelyzetből az oroszok 3 gólt varázsoltak. Szerbia nemzeti csapat legfontosabb feladata javítani elsősorban a védelmén. Szerbia utolsó 10 mérkőzésében is több volt a gól, átlagban 3,7 egy meccsre. Ezekből csak 1 alkalommal nem esett egy gól sem, a többiekben 3, 4, 5 és 6 is. Egikben csak 1 volt a gól. A statisztika idegenben való 4 meccsben 4, 3, 4 és 5 gól.

Sokáig gondolkodtam a fogadásomon, először a norvég győzelemre akartam fogadni, ami mellesleg lehet hogy nem is lenne rosz választás, mivel jó mostanában a norvégok formája. Talán alacsonyabb kockázattal és így szorzókkal is a gólokra fogadok, szerintem legalább 1,5 gólt látunk a meccsben.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.