EURO 2020: Magyarország – Izland, November 12

Labdarúgás, csütörtök, 2020, November 12, EURO 2020, 20:45

Az Európa Bajnokság kvalifikálási párbajaiból választottam egyet elemezni, a magyar fiúk találkoznak Izland focistáival csütortökön este. Egy olyan apró ország, mint Izland, gyakran tud kiváló teljesítményeket mutatni a fociban, siker az EB-én, vagy a selejtező a VB-re ezekre példák. A jelenlegi tehetséges foci generáció ennek az oka, ezek a játékosok szerte Európa jó minőségű klubjaiban játszanak. Ennek a csapatnak problémamentesen sikerül gólokat szerezni még ha erős nemzeti csapatokkal játszanak, akkor is. Például a Nemzetek Ligáján Belgium ellen. Azonban ez a meccs azt is megmutatta, hogy a csapat védelmében vannak hiányok. Izland már 5 meccsben egymás után mindegyikben kapott gólt. A Nemzetek Ligája csoportfázisában 4 meccsben 11 gólt kapott. Ez majdnem 3 gól átlagban egy meccsre, ami sok. Ha a csapatnak javítani kellene valamit a stratégiáján, ez elsősorban a védelem javítása. Ha ezzel megbírkózik, akkor még jobb eredményeket érhet el.

Magyarország lesz Izland ellenfele, a csapat játékát nem lehetne rosznak jelölni. Azonban 4 lejátszott meccs után még mindig 1 pont hiánya van az első Oroszországra. Törökországban váratlanul 0:1 győzelmet szereztek, de a törökök egy kicsit elhanyagolták a meccset, lebecsülték az ellenfelet. Szerbia focistáit is még tudták lepni, a Nemzetek Ligáján 1:0 győzelmet szereztek. A pótselejtezőn Bulgária ellen szintén győztek a magyarok, ezúttal 3:1 győzelemnek örültek. Oroszországban 0:0 döntetlent játszottak, amit szintén sikernek lehet számolni. A versenynek ennek a szakasza lassan befejeződik. Magyarország így csak a győzelemre játszhat, ha tovább szeretne jutni. Ezért támadó jellegű labdarúgást várok a fiúktól, amelyben gólok fognak esni, de nem a magyar kapuba. A magyar csapat tud gólhelyzeteket teremteni.

Fogadni két alap lehetőségre is lehetséges, a magyar győzelemre, vagy a gólok számára. A góloknál arra, hogy legalább 1,5 gól lesz látható a meccsben. Esetleg a két lehetőség kombinálását is ajánlatos fogadni, mivel ugyan növekedik a kockázat, azonban a szorzók értéke is.

A mi tippünk: Magyarország győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak