Eredivisie 18.-ik köre: PSV Eindhoven – Ahead Eagles, December 23

Labdarúgás, csütörtök, 2021, December 23, Hollandia, Eredivisie, 18:45                     

A PSV az utolsó 5 meccsében 4 győzelmet szerzett és egy döntetlent. Jelenleg a tabella 2.-ik helyét foglalja 40 ponttal, csak 2 pont vesztességgel az első Ajaxhoz képest. Az utolsó bajnoki meccsét is megnyerte a 15.-ik Waalwijk stadionján 1:4. Azelőtt a 9.-ik Nijmegen stadionján szerzet egy szoros 1:2 győzelmet. Ezen a meccsen egyértelműen domináltak a játékban, a kapura 10 lövést küldtek. November végén a 10.-ik Heerenveen kobozta tőle a pontokat az 1:1 döntiért, ez meglepetés volt. Öszesen 13 lövést produkáltak, de ezekből csak kettő talált a kapuba. Ebben a meccsben sok góldzerzője hiányozni fog, mint például Noni Madueke, 8 meccsben 2 gólt szerzett, új sérült Bruma, 15 meccsben 5 gólt szerzett, kettőre passzolt, Ritsu Doan, 10 meccsben 3 gól és egy gólpasz, Ryan Thomas és Eran Zahavi támadó, 12 meccsben 4 gólt és 3 gólpaszt szerzett. A házigazda ha otthon is játszik, Hollandiában közönség nélkül játszák a meccseket a járvány miatt. Ezért kevesebb a büntetés is a pályán, ami egy pozitív dolog. A klub gólaránya 44:24 és a mérlege 13-1-3. Ha ezt a meccset megnyeri, akkor az első helyre juthatna az Ajax elé, aki 18 kör után 42 pontot szerzett. 

A Go Ahead Eagles újonc a holland ligán, de a teljesítményei nagyon szépek és 17 kör után a 11.-ik helyen állnak 21 ponttal. Az utolsó 5 meccs mérlege egy gyózelem, egy dönti és 3 vereség. Két vereség csak szoros eredménnyel végződött, a harmadikot, tehát az utolsót, 0:2, a 9.-ik Nijmegen ellen játszották. A vendégeknél 2 focistájuk fog hiányozni, Mats Deijl és Marc Cardona Rovira, aki hosszabb ideje gyengélkedik. Ennek a csapatnak az ambiciói már az idén teljesültek, gondolom, a kupákért nem fog harcolni, a kieső zónától is biztonságos távolságot tart, ez a tabella nyugodt közepe. A gólaránya 19:27. Nem kapott, mint újonc több gólt a többi csapathoz képest. A mérlege 6-3-8. Mögötte a Groningen áll 18 meccsel és 19 ponttal. Valószínű, hogy a héten nem változik semmi, mivel az Eagles nem szerez pontot, de a legközelebbi kör lesz fontos, hogy kivel játszik és mennyi pontot szerez. 

Ismét abban a helyzetben vagyunk, hogy tisztán a házigazda győzelmére nem éri meg fogadni az oddsok miatt. Vagy a gólokra fogadunk, legalább 2,5 gól eshetne a meccsen, a szorzók tűrhetőek. Vagy inkább másképpen fogalmazva hendikeppel. A házigazdára -1,5 hendikeppel, vagy a vendégekre +2,5 hendikeppel. A szorzók a második esetben valamivel jobbak. Ez azt jelenti, hogy ha a vendégek nem veszítenek több, mint 3 gól külömbségével, akkor nyerünk. 

A mi tippünk: A Go Ahead Eagles győzelme +2,5 hendikepben – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.