Eliteserien 5.-ik köre: Bodö Glimt – Haugesund, Május 27

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Május 27, Norvégia, Eliteserien, 18:00                     

Befejeződtek a legnagyobb európai nemzeti ligák, északon meg elkezdődtek. Ugyanis más rendszer szerint működnek, mint Közép, és Nyugat Európában. Tavasz-Ősz rendszer működik ezeknél, így Norvégiában jelenleg az 5.-ik kör folytatódik, bár némely csapatok csak 2 meccset játszottak eddig. Bodö Glimt az 5.-ik meccsét játsza majd, Haugesund csak a 3.-ik meccset. Bodö Glimt tavaly egyértelműen megnyerte a ligát, hihetetlen 81 pontot szerzett 30 meccsben 26-3-1 mérleggel. A 2.-ik Molde előtt 19 pont előnye volt. Haugesund tavaly a tabella felében, pontosan a 9.-ik helyen végzett 39 ponttal. Bodö az idén is kiválóan játszik, 4 meccs után a 2.-ik helyen van 10 ponttal, 3-1-0 mérleggel és 9:3 gólaránnyal. Két pontot veszített a döntetlenért az eddig 3.-ik Rosenborg elleni meccsben. Az egyenlítő gólt Rosenborg csak a 88.-ik percben szerezte. Haugesund csak 2 meccset játszott le, ezekben 2 pontot szerzett 2 gólnélküli döntetlenért Stabaek ellen és Sarpsborg stadionján. Most azonban a tavalyi bajnokhoz utaznak, így nem valószinű, hogy ismét gólnélküli döntetlent szereznek. Bodö jelenleg igazán a legjobb norvég klubok közé tartozik. A második hely csak a gólok miatt van. A verseny csak a kezdetben van, ezért sok minden változhat. Bízok abban, hogy ismét az 1. helyen lesz. 

Ehez a fiatal, csak 21 éves támadó, Erik Botheim is hozzájárulhatna. 4 évadot Rosenborg klubjánál játszott le. Azonban csak 19 meccsben játszott néhány percet, másképen a kispadon ült. Ezért csak 4 gólt szerzett. Tavaly a klubja Stabaekbe küldte, ahol több lehetőséget kapott, 15 meccsben játszott néhány percet, azonban gólt nem szerzett. Az idén Bodö szerezte meg vendég játékosnak, a kifejezett bizalomért hálás is lett, az első 4 meccsben mindegyikben egy gólt szerzett, az eddigi 9-ből. Úgy néz ki, hogy Stabaeknek szerencséje volt Erik Botheim személyében, fiatal tehetségnek látszik. Mivel Haugesund ebben a szezonban még nem szerzett gólt, lehetetlen a gólokról és gólszerzőkről írni. A két klub tavalyi kölcsönös mérkőzései Bodö győzelmével végződtek, otthon 6:1, idegenben 4:0. Ezek sokatmondó eredmények a két klub minőségének az összehasonlítására. 

Remélem, hogy Erik Botheim most sem nem okoz csalódást, és gólt szerez. Nem fogadok a gólokra, gondolkodtam a hendikepre, de inkább biztonságosabb fogadást teszek. A két klub között nagy a külömbség, a minőség biztosan Bodö oldalán áll. Tiszta győzelmére javasolom tenni a fogadást, a bukmékerek szép szorzókat írtak erre a lehetőségre. 

A mi tippünk: Bodö Glimt győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.