EFL Cup 2021/2022: West Ham – Manchester City, Október 27

Labdarúgás, szerda, 2021, Október 27, Anglia, EFL Cup, 20:45          

A héten folytatódik az angol Liga Kupa is, a nyolcaddöntőben találkoznak a West Ham és a Manchester City. A vendégek együtt a Chelsea és a Liverpool csapataival közösen Anglia legerősebb klubjai közé tartoznak, amelyek ambiciói minden évben a legnagyobbak. Trófeákat gyűjtenek. Bár az EFL a legkevésbé vonzó, a Manchester City már Pep Guardiola vezetése alatt ezt négy alkalommal egymás után nyerte meg. Hihetetlenül sikeresek ebben a versenyben, hiszen 5 évad során csak egyetlen meccset veszítettek el, azonnal az első évadban a városi riválisával, az Uniteddel. Guardiola majdnem megszállott a trófeákkal, ezért ennél a versenynél sem bízik a véletlenben. Például az előző körben Wycomb ellen játszott, aki jelenleg a 3.-ik ligában játszik, így is De Bruynet, Fodent, Mahrezet, Torreset és Sterlinget küldte játszani. A City nagy előnye az, hogy hihetetlenül széles a kádere. Így cserélgetheti a játékosait, ezek kevésbé lesznek fáradtak. Persze, biztosan nem a klub legerősebb változata lép a gyepre, de ha esélyt kapnak az olyan focisták, akik általában a kispadon várakoznak a lehetőségükre, vagy a fiatal tehetségek, még mindig nagyon jó minőségről beszélhetünk. 

Ellenük a West Ham indul, aki az idén hosszabb időszak után az európai kupákban is játszik, pontosabban az Európa Ligán. Természetesen, ennek a klubnak a kádere nem olyan széles, a minősége sem nem olyan, mint a City esetében. Ezért számára nehezebb 3 versenyben cserélgetni a játékosait. A legfontosabb számára, természetesen, a Premier League, ezután az Európa Liga, és csak ezeket követi az EFL Kupa. A kupa utolsó körében a West Ham meglepte a Manchester Unitedet, bár mindkét klub a gyengébb csapatával játszott, 0:1 győzelemmel idegenben. Olyan focisták játszottak a West Ham oldalán, mint Johnson, Diop, Fredericks, a klub legendája Noble, az újonan érkező király, vagy Yarmolenko, aki valójában soha nem volt sikeres. A klub támaszai Souček, Rice, Antonio, Coufal, Benrahma, Ogbonna vagy Zouma csak a kispadon várakoztak. 

Bár a West Ham csapata is nagy tekintélyt kelt, mégos inkább a City győzelmében bízok jobban, kiváló formában vannak, Guardiola nem becsüli le az ellenfeleit és minden trófea fontos a számára. Most is így lesz, biztosan tovább jut a negyeddöntőbe. A következő győzelmét várom. A bukmékerek szép oddsokat írtak erre a lehetőségre, ezért megéri fogadni ezekkel, már csak ki kell választani a legjobbat. 

A mi tippünk: A Manchester City győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak