EFL Cup 2021/2022: Liverpool – Arsenal, Január 13

Labdarúgás, csütörtök, 2022, Január 13, Anglia, EFL Cup, 20:45

Ma játszák az angol Kupa elődöntő első meccsét, amelynek azonban már a visszavágónak kellett volna lennie. Az első meccset éppen csútörtökre halasztották a pozitív Covid 19 tesztek miatt a Liverpool oldalán. Mindkét oldalon nagy problémákkal járt a játékosok listájának az összeállítása, így a klubok nem lépnek a teljes erejükben a mérkőzésre. A Liverpool elsősorban két nagy halytóerőt fog hiányolni, M. Salah és S. Mané támadók formájában, akik sok gólt tudnak szerezni és jelenleg az AFCON-on vesznek részt. Tovább N. Keit, a védelemben Trent Alexander-Arnold és Thiago Alcantara hiányoznak. Az Arsenal is mellékel néhány embert, négyen szintén az AFCON miatt, közöttük Thomas Partey és Aubameyang támadó. Az Arsenal a hétvégén nagy kudarcot tapasztalt, amikor a második ligás Nottingham Forest kiselejtezte az FA Kupából, amikor a favorit még csak nem is küldött lövést az ellenfele kapujára. Érdekes, hogy azelőtt a meccsen a Premier Leaguen a City ellen a legjobb teljesítményét mutatta, majdnem a döntetlent szerezték meg, sőt, nyerhettek is volna. Biztosan jobb játékot mutatnak csütörtökön, mint a hétvégén, de valószínű, hogy mégsem lesz ez elég a győzelemre.

A Liverpool is játszott meccset az FA Kupán, az ellenfele a Shewsbury volt a 3.-ik ligából, ennek ellenére még ez a klub is tudott gólt rúgni a híres klubnak. A végeredmény 4:1 volt. A Liverpoolnak problémái vannak a védelemmel, mivel otthon az utolsó 3 meccsen minden alkalommal kapott gólt, ezt az Arsenal is kihasználhatja, mivel a lehető legjobb eredményt kell neki megszerezni a visszavágóba, ha a döntőbe szeretne jutni. A Premier Leaguen utoljára a második Chelsea ellen játszott idegenben, végül pontosztoszkodás lett, amikor 2:2 eredménnyel fejeződött be a meccs. Így a Liverpooltól nem távolodott a második hely, csak az első, ahol a City 11 ponttal szerzett többet. December végén a leicesteri meccs volt fájdalmas, mivel 1:0 vereséget szenvedett benne, így az értékes 3 pont elúszott.

Utoljára az Arsenal Liverpoolban még 2012-ben nyert meccset. Az utolsó 10 kölcsönös meccsben a Liverpool 5 győzelmet szerzett, 4 alkalommal döntetlen eredménnyel végződött a meccs és 1 győzelemmel az Arsenal javára. Ezúttal is a házigazdát tippelem győztesnek, azonban az Arsenalnak is sikerül gólt szerezni. Ezért elfogadható szorzóval arra fogadok, hogy mindkét csapat gólt szerez. A szorzók a Liverpool győzelmére nagyon alacsony szinten vannak.

A mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 22bet fogadóirodánál találhatóak