EFL CUP 2020/2021: Manchester U. – Manchester C., Január 06

Labdarúgás, szerda, 2021, Január 06, Anglia, EFL CUP 2020/2021, 20:45                  

Nézzünk most egy mérkőzést az angol Kupáról, méghozzá az elődöntőről, ahol találkozik a két Manchester, United mint házigazda a vendég Cityvel. Ha a hazai bajnokságot nézzük, a két rivális hasonló helyzetben van, United a 2.-ik helyen 33 ponttal, City az 5.-ik helyen 29 ponttal és 1 meccsel kevesebbet játszott le. Ami közös, az a csapatok jó formája, és mindketten a hétvégén meccset játszanak az FA Kupán is, United Watfordal, City Birminghammal. Kár, hogy nem lehetnek ott a rajongók a focipályákon a járvány miatt, mert ez egy nagy meccs lesz. Mindkét csapatnál hiányozni fognak játékosok is, Citynél a kapus, a jobb szélső védő, de bízok benne, hogy ezeket helyettesíteni tudja. De hiányozni fog Jesus, aki fontos a klub számára. United soraiban is hárman hiányoznak az alapból, köztük Cavani a piros kártyája miatt. Citynél az is fontos lesz, hogy Aguero a támadásban játszik. United védelmének ekkor sok lesz a dolga. 

Általánosságban azonban a Kupa mérkőzések óvatsabbak szoktak lenni, mint a bajnoki meccsek. United az utolsó 10 bajnoki meccsben 8 győzelmet és 2 dóntetlent szerzett. City az utolsó tízben 6 győzelmet és 3 döntetlent szerzett, 1 vereséget szenvedett. United tavaly az elődöntőból 3 alkalommal esett ki külömböző versenyben, és éppen az EFL Kupából is Cityvel, ezért igyekezni fognak visszaadni a kölcsönkenyeret. United az idén támadó jellegű labdarúgást játszik, sikeresek a gólszerzésben és a védelme is szilárd. A negyeddöntóben simán átjutottak Evertonon keresztül, amely csapat az idén nagyon erős. United biztosan szeretne tovább jutni és megnyerni ezt a versenyt. City a szezon elején nem volt nagyon sikeres, de a fiatal játékosok besorolása után a csapat jobb teljesítményeket kezdett nyújtani.  De ez még mindig nem az a csapat, amelyre a múlt években meg voltunk szokva. 

Nézzük még a kölcsönös mérkőzéseket, az utolsó ötben 3 alkalommal United győzött, 1 alkalommal City és 1 döntetlen volt a végeredmény. Valószínű, hogy azonos legénységgel lépnek a gyepre, mint a bajnoki meccsekre. Ez egy kiszámíthatatlan meccs lesz, sok fog múlni a szerencsén is. Nehéz kockázat nélkül fogadni erre a meccsre. Bízok benne, hogy United jobb formában van és a fegyelmezett védelme el tudja hárítani City támadó erejét. Fogadni még a gólokra is lehetséges lenne, legalább 1,5 gól eshetne a mérkőzésen. 

A mi tippünk: Manchester United győzelme – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak