Coupe de la Ligue 2019/2020: Paris SG – Lyon, Július 31

Labdarúgás, péntek, 2020, Július 31, Franciaország, Francia Liga Kupa, 20:45

A francia bajnokság Ligue 1 2019/2020 évada idővel előtte fejeződött be a koronavírus miatt. A párizsi klub már 10 körrel a befejezése előtt 12 pont előnyben volt a második Marseille előtt és 18 pont előnyben a harmadik Rennes előtt, és még 1 meccsel kevesebbet játszott, mint a többi csapat. Lyon a bajnokságon a 7.-ik helyen állt és 28 ponttal volt neki kevesebb, mint PSG csapatának. Franciaországban a bajnokságon kívül még a Francia Kupa versenyt játszák és a Francia Liga Kupa versenyt. És éppen a Francia Kupán találkozott PSG St. Etienne csapatával, ahol 1:0 győzelmet szerzett. Fontos a győzelem, nem a gólarány, talán csak a tippelőknek volt fontos a gólarány, mindenki több gólt várt a párizsiaktól. Ez elégé durva mérkőzés volt, Mbappé már a 19.-ik percben megsérült. Öszesen 10 sárga lapot osztottak szét a bírák. A párizsi csapat már a 14.-ik perctől vezetésben volt és a 30.-ik perctől fogva emberelőnyben voltak, ez egy őrült mérkőzés volt, egy csomó kihasználatlan eséllyel és gólhelyzettel. Csak úgy mellesleg, a Francia Kupa elődöntőjében PSG éppen Lyon csapatát selejtezte ki egyértelmű 5:1 eredménnyel idegenben.

Lyonnak a 2019/2020 évad a bajnokságon nem nagyon sikerült, ahogyan már írtam, a befejezetlen versenyben a 7.-ik helyen végzett, ami nem egészen teljesítette az elvárásait. Az előkészítő meccsek sikeresek voltak nála is, hiszen 2:1 eredménnyel megverték Celtic csapatát. Azonban az eredményei nem voltak olyan egyértelműek, mint Párizs esetében. A kölcsönös párbajait Lyon Párizzsal elveszítette, az utolsó 3 alkalommal 5:1 a Francia Kupán, 4:2 és 1:0 a bajnokságon. A Liga Kupán Lyon utoljára Lille csapatával találkozott Januárban, ez a meccs szabadrúgásokkal 3:2 győzelmével végződött, azelőtt Brest és Toulouse csapatait verte meg 3:1, illetve 4:1 eredményekkel.

A mérkőzésben várható, hogy PSG teljes bevetéssel játszanak majd pénteken annak ellenére is, hogy közeledik a Bajnokok Ligája, ahol ez a csapat találkozik majd a kiváló Atalanta Bergamo csapatával. Azonban Neymar és a társai nem sokat fognak ezen gondolkodni, inkább gólokat szereznek a meccsen.

A mi tippünk: Paris SG győzelme – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak