Copa Libertadores 2021: Olimpia Asuncion – Flamengo, Augusztus 12

Labdarúgás, csütörtök, 2021, Augusztus 12, Copa Libertadores, 00:15         

Dél-Amerikában a Copa Libertadores, magyarul A felszabadítók Kupája, hasonló népszerűségű, mint nálunk a Bajnokok Ligája. A negyeddöntő első meccsében találkoznak Olimpia és Flamengo csapatai. Egész néven Clube de Regatas do Flamengo egy csúcs brazil foci klub, amelynek Rio de Janeiroban van a székhelye. Rendszeresen vesz részt a leghíresebb brazil ligán, a Serie A ligán, amelyből soha nem esett ki és leggyakrabban a csúcs helyekért harcol. Öszesen 7 alkalommal nyerte meg ezt a versenyt, utoljára tavaly és tavalyelőtt. Az idén sem nem rosz a helyzete a tabellán, 12 forduló után ugyan csak az 5.-ik helyen van, de 2 meccsel kevesebbet játszott, mint a riválisai előtte. A meccseiben idegenben és otthon is csak a győzelemről gondolkodik. Más nem is marad neki hátra, ha a ligát szeretné megnyerni, vagy akár ezt a versenyt is. Flamengo nagyon támadó jellegű labdarúgást játszik, gyakran sok góllal ízesítve, amihez főleg a brazil kluboknál nem vagyunk hozzászokva. Főleg az utolsó időkben jó a formája, a ligán 4 győzelmet szerzett egymás után, három nagyon egyértelmű eredménnyel végződött 5:0, 5:1, 3:1. Bár az utolsó meccset otthon vasárnap 0:4 vereséggel fejezte be. Ebben a versenyben Flamengo megnyerte a csoportját, majd a nyolcaddöntőben az argentín Defensa csapatával bírkózott meg egyértelmű 1:0 és 4:1 győzelmekkel. 

Club Olimpia Asuncion egy Paraguayból származó foci klub, Asuncion városból. Történelmileg ez a legsikeresebb klub az országban, mivel a ligát hihetetlen 44 alkalommal nyerte meg. Azonban tavaly csak a 2.-ik helyen végzett, és az idén sem nem nagyon jó kilátások várnak rá. A tavaszi részben a 2.-ik helyen végzett, az őszi részben 3 kör után 1 győzelme és 2 veresége van. Utoljára otthon 0:2 vereséget szenvedtek Guairena csapatától. Olimpia a Copa Libertadores versenyén az alapcsoportban a 2.-ik helyen végzett a brazil Internacional után, és annak ellenére, hogy ebben a párharcban egyetlen gólt sem nem szerzett, végül két 0:0 eredménnyel tovább jutottak, amit a sikeres büntetőrúgásoknak köszönhetnek. 

Flamengo jó minőségű játékosok széles káderével rendelkezik, nem csak támadókkal. Ott van például Gabriel Barbosa, aki az idén a Kupa versenyeken 6 gólt szerzett. Fogadni talán csak csekély kockázattal a vendégcsapatra fogok, mivel a formája, kádere magasabb szinten van, mint az ellenfelénél. Olimpia számára nem jelenthet nagyobb problémát. 

A mi tippünk: Flamengo győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak