Copa América 2021: Kolumbia – Peru, Július 10

Labdarúgás, szombat, 2021, Július 10, Copa América 2021, 02:00                  

A csatát a 3.-ik helyért Kolumbia és Peru fogják harcolni. Ez a két válogatott már találkozott a csoportok fázisában, ahol még Brazília, Ekvádor és Venezuela voltak, ez a B csoport volt. De Kolumbia nem bírkózott meg a meccsel Peru ellen, szoros 1:2 vereséget szenvedett. Bár valamivel jobb volt, a labda is hosszabb ideig volt nála, azonban a foci a gólokról szól, és Peru szerzett többet. Kolumbia a negyeddóntőben kiselejtezte Uruguay csapatát Cavani és Suarezzel az élen, ez egy kiegyensúlyozott meccs volt. A párbaj egészen a büntetőkig alakult, és Kolumbia jutott tovább. Kolumbia pontosan 20 év után nem jutott ismét a döntőbe, de ehez nagyon közel állt. Az elődöntőben Argentinával ugyan kapott egy gyors gólt, de ezután nagyon kiegyensúlyozott meccset játszott a favorittal. Egy óra múlva egyenlített és ismét csak a büntetők döntötték el a meccset. Ezekből Kolumbia hármat elrontott, így nem jutott tovább. A csapat nagyon jó minőségű, azonban ebben a meccsben a pálya közepén valószínűleg Uribe fog hiányozni. 

Peru játékosai csak 2 alkalommal szenvedtek vereséget ezen a tornán. Mindkét esetben Brazíliával. Először 4:0 a csoportokban. Másodszor az elődöntőben 1:0. A torna második meccsében, amikor összeszedték magukat a 4:0 vereségből, Kolumbiát verték meg 2:1 eredménnyel, ezután 1:0 Venezuelát. Közben még 2:2 döntetlent játszottak Ekvádorral. A gólaránya 4:8 volt, és a csoportban 2-1-1 mérleggel a 2.-ik helyről jutott tovább. A negyeddöntőben nem sok hiányozott ahoz, hogy kiessenek, Paraguayal 3:3 döntivel végződött a meccs rendes játékidőben, csak a büntetők döntöttek arról, hogy éppen Peru jutott tovább. Meg kell említeni, hogy Paraguay 10 emberrel játszott elég sokáig, a piros lapot 2:1 állásnál kapta Peru oldaláról nézve. Az elődöntőben a már említett Brazília verte meg 1:0, így nem jutott a döntőbe, de ezt senki nem is várta. Azonban Galesse kapus minősége éltette a reményeit egészen a meccs végéig, bár a brazilok nagy nyomást alkalmaztak Peru csapatára. Peru a verseny folyamán sokat javult és tapasztalatokat szerzett, hiszen a formája a verseny előtt nem volt nagyon híres. 

Szerintem összehasonlítva a két válogatott minőségét és formáját, Kolumbia nekem jobbnak látszik. Nagy csapatokat is meg tud kínozni, mint például Argentína. Amikor Peru ellen játszott, látható volt a minőség az oldalán, azonban a gólok hiányoztak. Peru sem játszik rosszul, igyekszik a csapat, mégis jobban bízok a tények alapján Kolumbiaban. Fogadni Kolumbia győzelmére fogok, annál inkább, hogy a bukmékerek erre a lehetőségre aránylag szép szorzókkal jöttek a piacra. 

A mi tippünk: Kolumbia győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.