Copa América 2021 – elődöntő: Argentína – Kolumbia, Július 07

Labdarúgás, szerda, 2021, Július 07, Copa América 2021, 03:00                        

Míg Európában tombol az EURO 2020 elődöntője, Dél-Amerikában nagy figyelemmel van kísérve a Copa América foci torna, amelyben szintén az elődöntő mérkőzéseket játszák. A másodikban két olyan csapat találkozik, amelyből egyik sem nem szerezte meg ezt a Kupát már több, mint 20 éve. Argentína, a papíron kiemelt csapat, és Kolumbia, aki az erejét már megmutatta Brazília ellen, bár 2:1 eredmémnyel veszített a gigáns csapattal. Argentína az elejétől fogva a nagy favoritok közé tartozott, talán a második legnagyobb közvetlenül Brazília után. A kiváló Messi biztosította a résztvételét az elődóntőben. A játéktársaival csak az első meccsben haboztak Chile ellen, ez 1:1 döntivel végződött. Ezután megbírkóztak Uruguay-al 1:0, ugyanúgy Paraguay-al is 1:0. Az utolsó párbajában Bolíviával ezt 4:1 eredménnyel semmisítette meg. Hasonlóan megbírkóztak Ekvádorral is a negyeddóntőben, amikor az első két gólra Messi továbbította a labdát, és a harmadik gólt közvetlenül Messi szerezte meg. A végeredmény 3:0 volt. A támadás élén meglepő módon L. Martinez állt Agüera helyett, és ezt a bizalmat góllal köszönte meg. Az elődöntőben lehetséges, hogy mind a 3 említett játékos játszani fog.  Otamendi mellett a védelem közepén ismét Pezzellát találhatjuk, aki utoljára szintén kiváló teljesítményeket mutatott. 

Kolumbia utoljára a döntőben 2001-ben volt és az eddigi 7 elődöntőből csak 2 alkalommal jutott tovább. A jelenlegi tornán eddig csak 1 meccset nyert meg, amikor az elején Ekvádort verte meg 1:0 eredménnyel. A legyengült Venezuelával 0:0 döntetlen játszott, Peru és Brazília csapataival azonos 1:2 vereséget szenvedett. Éppen Brazíliával játszottak a legjobban és a döntetlent csak a hosszabbítás 10.-ik percében veszítették el. A negyeddóntőben egy egészen kiegyensúlyozott mérkőzést játszottak Uruguay-al, amikor Ospina “varázsló” varázsolt a büntetőrúgásoknál. Valószinű, hogy ebben a meccsben nem fog játszani Muriel, aki nem túl kifejező teljesítményeket mutat. Kolumbia a B csoportban a 3.-ik helyen végzett 4 ponttal és 3:4 gólaránnyal. Ezen a versenyen Kolumbia gyenge pontja a támadás, bár Muriel, Zapata, Cuadrado híres nevek, mégis nem megy nekik úgy, ahogyan kellene. 

Már 3 alkalommal a kölcsönös mérkőzésekben nem örült a kiemelt Argentína a győzelemnek, ennek ellenére mégis a győzelmére javasolom tenni a fogadást. Az idén egy alkalommal találkoztak, 2:2 dönti volt a végeredmény, azonban Argentína volt az aktívabb csapat minden szemszögből nézve. A meccset Brazíliában játszák, tehát semleges pályán. 

A mi tippünk: Argentína győzelme – a legjobb oddsok a 22 bet fogadóirodánál találhatóak.