Championship: Stoke – Watford, Január 22

Labdarúgás, péntek, 2021, Január 22, Anglia, Championship, 20:45                    

Ezúttal az angol második ligáról írok elemzést. Ahogyan nézegettem a liga tabelláját, sok olyan csapatra találtam, amelyek még nemrégen a Premier League versenyben játszottak, például Norwich, Swansea, de jóval több van ott belőlük, csak ezek az első és második helyen vannak. A házigazda Stoke a 8.-ik helyet foglalja, és szintén játszott már a híresebb versenyben. Jelenleg a formája nem ideális. Utoljára egy hónapja győztek otthon Blackburn ellen. Azóta háromszor szenvedtek vereséget és 4 döntetlent játszottak. Elsősorban a hazai veresége Bournemouth ellen volt nagyon fájdalmas, mivel ismét csak távolodtak azoktól a helyektől, amelyekről tovább lehet jutni a play-off által az említett Premier League versenybe. Jöttek a vesztességek a mentőzködő Rotherhanennel, vagy Coventryvel. A 4:8 gólaránya az utolsó 3 meccséből szintén nem jó bizonyítvány. Öszesen 37 pontot szereztek 25 meccsben, 9-10-6 a mérlege és 30:26 a gólaránya. A hazai párbajokban 18 pontot szerzett 12 meccsben, itt csak a 13.-ik helyet foglalja a tabellán. A mérlege otthon 5-3-4, és a gólaránya 17:17. 

Watford jelenleg a tabella 4.-ik helyén van 43 ponttal 24 meccsből. Harcol a közvetlen bejutásért a Premier Leaguebe, ahová nagyon szeretnének jövőre bejutni. A formája kiválónak mondható, hiszen az utolsó 8 bajnoki meccsben 5 győzelmet szerzett, egy alkalommal sem gólt nem kapott ezekben a meccsekben. Megverte az első Norwichet, vagy az utolsó meccsében otthon Barnsleyt. Csak Huddersfield stadionján szenvedett vereséget és még a második Swansea pályáján. A vendégek 11 meccsben idegenben 11 pontot szereztek, 2-5-4 a mérlege és 5:8 a gólaránya . Nézzük még az elmaradt statisztikai adatokat, 12-7-5 a mérlege és 28:17 a gólaránya. Norwich és Swanseán kívül még Brendford áll 44 ponttal előtte 23 meccsel. Mögötte Reading 43 ponttal és Bournemouth 42 ponttal.

Már régen nem fogadtam a második liga párbajaira. Azonban Watford kiváló eredményeire tekintve és a házigazda nem a legjobb formájára az utolsó meccsekből, a vendégek győzelmére fogadok. Ugyan a bizalmam nincsen korlátok nélkül, ezért bebiztosítom a fogadást döntetlen nélkül. Mégis csak inkább a dönti esetében visszfizetik a tétet és a nullán maradok, mint hogy elveszíteném a fogadott összeget. 

A  mi tippünk: Watford győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.