Bundesliga 8. köre: Frankfurt – Hertha, Október 16

Labdarúgás, szombat, 2021, Október 16, Németország, Bundesliga, 15:30

Nem tudom, hogy emlékeznek-e, a Frankfurt a tavalyi évadban kiváló formával rendelezett, gyakorlatilag bármelyik csapatot meg tudta verni. A tabellán hosszú ideig az első 4 klub közöt mozgott. Persze, egy ilyen sikeres évadban sem nem kerülték a balsikerek, a legnagyobb talán az utolsóelőtti körben történt, amikor a reménytelenül utolsó Schalke stadionján 4:3 vereséget szenvedett, pontosabban az 52.-ik és 64.-ik perc között volt gyengébb pillanata. A Schalke ebben a 12 percben 3 gólt lőtt a Frankfurtnak! Hihetetlen! Csak a vendégek nagy hajrája segített ahoz, hogy végül csak 1 góllal szerzett kevesebbet, mint a házigazda, bár ez nem segített nekik a pontokkal. Ez a 12 perc fosztotta meg őket a Bajnokok Ligájától. Ez a verseny 2 ponttal menekült el tőle. Másképen a klub jól működik, tavaly 2:1 eredménnyel verte meg a Bayern Münchent is, és nem lehet véletlenről beszélni, mert az idén szintén 2:1 eredménnyel győzte le a gigánsot. Azonban az évadot nem kezdte jól, az első meccset Dortmundban 5:2 vereséggel játszotta. Ezután következett egy hihetetle sorozat 5 döntiből, az Augsburg ellen 0:0, majd 4 alkalommal 1:1 a Bielefeld, a Stuttgart, a Wolfsburg és a Köln ellen, az Európa Ligán szintén 1:1 a Fenerbahce ellen. Ezután végre ismét az Európa Ligán az Antwerp ellen 1:0 győztek, és ezt követte a Bundesliga idei első győzelme, ami a Bayern ellen volt idegenben. Most 8 ponttal a 13.-ik helyen áll. 

A Hertha azonnal a 14.- ik helyen áll, 2 ponttal szerzett kevesebbet, tehát 6 pontja van 2 győzelemért, a Bochum és a Furth csapatait verte meg 1:3 és 2:1. A Hertha legfontosabb célja lesz megmenteni a klubot a Bundesligában, legalább, mint tavaly, amikor a 14.- helyen végzett csak 2 pont előnnyel a kieső csapatok előtt. Az idén a Hertha az első 3 meccset elveszítette a Köln, a Wolfsburg és a Bayern ellen, úgy, mint az utolsó 2 meccset is a Leipzig és a Freiburg ellen. A Lipcse hihetetlen 6:0 eredménnyel verte meg. Például a Bayern csak 5:0 eredménnyel, mindkét nagy klub otthon játszott. Az utolsó 3 kölcsönös mérkőzést a Frankfurt nyerte meg, 4:1 és 3:1 idegenben, 3:1 otthon. 

Fontos megemlíteni, hogy egy nagyon sikeres focista távozott a Frankfurttól, ez André Silva, aki a Lipcsébe ment, a góljai a Frankfurtnak nagyon fognak hiányozni. Ezért úgy gondolom, hogy a tavalyi sikerek nem fognak az idén ismétlődni, de a tabellán biztosan jobb, mint 13.-ik helyre kerülnek. Ehez pontok szükségesek, most van itt erre az alkalom. Elég volt a döntikből, szép szorzóval  a házigazda győzelmére fogadok. Bár a kockázat magasabb, mint általában, de ilyen magas oddsal ez nem kivétel. 

A mi tippünk: A Frankfurt győzelme – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak