Bundesliga 32. köre: RB Leipzig – Düsseldorf, Június 17

Labdarúgás, szerda, 2020, Június 17, Németország, Bundesliga, 20:30

Lipcse szerdán Düsseldorfba utazik és szerintem ez győzelemmel fog végződni a csapat javára, a gólokból is több lesz. Lipcse azóta, amikor bekerült az 1. Bundesligába, lassan bejutott a legjobb német csapatok közé. Ez természetesen azért is így van, mert a támogatója Red Bull nem kevés pénzt nyom a klubba. Igaz, a bajnoki címet már az idén igazán nem szerzi meg, a pontvesztessége Bayernre magas, 11 pont választja őket, sőt, még a 2. Dortmundra is már 4 pont vesztessége van. Sokat elrontott nekik az utolsó döntetlene Paderborn csapatával 1:1, amely az utolsó helyen áll. A meccset az is befolyásolta, hogy Upamecant büntették meg a meccs első felében, nem játszhatott tovább. Utoljára Lipcse Hoffenheim stadionján győzött 2:0. Otthon megverni Düsseldorfot kötelességnek tűnik minden ez után. Lipcse ereje főként elül van, nem változtat ezen az sem, hogy a dán Poulsen hiányozni fog a meccsen. Werner és Schick az élen Lipcse számára elég jó választás. Tovább ott vannak Dani Olmo, Sabitzer, Klostermann, Mukiele, Forsberg, de a spanyol Angeliňo is szépen játszik az idén. Nagelsmann edző néhány hónapja meglepően kijelentette, hogy Lipcse még nincsen felkészülve arra, hogy megszerezze a bajnoki címet, de most látható, hogy igaza volt. De a második hely még mindig játékban van.

Düsseldorf a túlélésért harcol, jelenleg olyan helyen áll, ahonnan a pótselejtezőt fogja majd játszani, de Werder Bremen tolakodik a háta mögött. Düsseldorf problémája az is, hogy a sárga lap nem engedi játszani Gieselman védőt, Fink és Barkok sérültek, szintén nem játszanak. A vendégeknek így nincsen semmi olyan, amit elveszíthetnének, sőt ott van Hennings gólszerző, aki eddig 14 bajnoki gólt szerzett és a verseny legjobb gólszerzői közé tartozik. Nem beszélve arról, hogy a gólokat nehezebben lehet megszerezni egy átlagon aluli klubban, mint egy elit klubban.

Számomra nagy meglepetés volna, ha Lipcse nem tudna győzni ezen a találkozón és nem szerezné meg így a 3 pontját, amelyek nagyon fontosak lehetnek még a harcokban a 2. helyért. De a gólokról is beszélhetünk, legalább 1,5 gól esik a párbajban, vagy kevesebb, mint 5 gól esik. Természetesen, a hendikep is jó választás a fogadásra.

A mi tippünk: RB Leipzig győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.