Bundesliga 32. köre: Monchengladbach – Wolfsburg, Június 16

Labdarúgás, kedd, 2020, Június 16, Németország, Bundesliga, 18:30

A német bajnokság lassan a végére ér, és a verseny befejezéséig nem marad hátra több, mint 3 kör. A táblázat legelején talán már minden világos. Bayern a következő bajnoki címért sétál el, de nagy harcok várják még a 4. helyet, ahonnan a Bajnokok ligája érhető el. És éppen erre a 4. helyre éhes M´gladbach is, aki csak egyetlen pontot veszít Leverkusen csapatához képest. Ezért is ebben a hazai párbajban M´gladbach Wolfsburggal csak a győzelemre játszhat. Mönchengladbach nehéz helyzetbe került, amikor nem bírkózott meg az utolsó 2 nehéz mérkőzésével Freiburggal és Bayernnel.  Ez a két veresége végül rosz helyzetbe hozhatná a csapatot  a harcokban a Bajnokok Ligájaért, amiért Leverkusennel versenyzik. Most már a habozásnak nincs itt a helye. A Bayern elleni párbajban kimondottan a balszerencse üldözte, amikor a meccs végén kapott gólt és így pont nélkül távozott a gyepről. Még egy pillantás a táblázatra, tehát Mönchengladbach az 5. helyen 31 meccsben 56 pontot szerzett 17-5-9 mérleggel és 58:38 gólaránnyal.

Az érdekes az, hogy Wolfsburg motivációja is óriási, van miérrt játszania, mivel a 6. helyet szeretné megtartani magának, ahonnan az Európa Ligába juthatna. Azonban a cipő nem annyira nyomja a lábát, a pontjaira ugyan szintén szüksége van, de az esetleges pontok vesztessége nem annyira viselné meg a csapat további harcolását az európai versenyért. A táblázat azt mutatja, hogy Wolfsburg 31 meccsben 46 pontot szerzett 12 győzelemért és 10 döntetlenért, 9 alkalommal szenvedett vereséget, a gólaránya 44:38. Ha odafigyelünk, látható, hogy Wolfsburg annyi gólt kapott, mint Mönchengladbach. Csak kevesebbet szerzett 14 góllal, ami már elég nagy külömbség. Ebből azt vélem, hogy a védelmük hasonló szinten van, de a támadás a házigazda esetében magasabb szinten van. Nézzük még gyorsan Wolfsburg táblázatát idegenben, itt az 5. helyen áll 27 ponttal 15 meccsből, 8-3-4 mérleggel és 25:19 gólaránnyal. A két csapat kölcsönös meccseiben Wolfsburg volt sikeresebb, mivel 2 győzelmet szerzett és 1 döntetlent.

Fogadni mégis Mönchengladbach győzelmére fogok, bár döntetlen nélkül, hogy a kockázatot csökkennsem, ha mégis nem lenne képes ez a csapat győzni. Így ugyan a döntetlen esetében  nem nyerünk, de a tét vissza jár.

A mi tippünk: Mönchengladbach győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.