Bundesliga 31. köre: Wolfsburg – Dortmund, Április 24

Labdarúgás, szombat, 2021, Április 24, Németország, Bundesliga, 15:30

A német Bundesliga is lassan a vége felé jár, már csak 4 kör marad hátra a csapatoknak, amelyek valamit még szeretnének javítani a helyzetükön. És ez dramatikus a 6.-ik és a 3.-ik helyek között. És éppen ezen a hétvégén találkoznak egymás között ezek a klubok. Frankfurt Leverkusen stadionján, mindent megtesz annak az érdekében, hogy ne szenvedjen vereséget. Ehez megvan a formája. A hoszútávon 3.-ik Wolfsburg veresége esetén ez problémákat okoz saját magának, mert azon kívül, hogy Frankfurt megelőzhetné, Dortmund hátránya csökkenne csupán már csak 2 pontra. Ez veszélyt okozhatna Wolfsburg 4.-ik helyének, ami biztosítja a Bajnokok Ligáját, mivel Dortmund is szinte reszket érte. Éppen ezért lesz olyan fontos ez a meccs Wolfsburg számára. A fő célja az lesz, hogy ne szenvedjen vereséget. A dönti esetében a külömbség a két csapat között 5 pont lesz, amit valahogyan  3 körben már meg lehet védeni. A veresége esetén tovább minden nyílt marad, azzal a tudattal, hogy Wolfsburgra a kiszámíthatatlan és erős 8.-ik Union Berlín vár, vagy a 2.-ik Lipcse. 

Azonban a vendégeknek Dortmundból is erős a motivációja. Mivel roszabb eredményeket ért el, a döntetlen nem megoldás számára. Neki győzni szükséges, és ezért mindent megtesz. Dortmund korábban elpazarolta az esélyét a 4.-ik helyre. Megnyerte ugyan az utolsó 3 meccsét, Stuttgartban 3:2, Bremen ellen otthon 4:2, Union ellen 2:0. Azonban Frankfurt ellen a kulcsfontosságú meccset otthon 1:2 eredménnyel elveszítette. További pontokat veszített Köln ellen 2:2 döntiért. Dortmund erós a támadásban, a bajnokságon a 2.-ik legjobb a gólszerzésben, 64 gólt szerzett, de 42-őt kapott. Wolfsburg számára a legveszélyesebb lesz Erling Haaland 23 góllal, a 3.-ik legjobb ebben a Bundesligán. De az utolsó 9 meccsben minden versenyt beleértve, csak egyben szerzett gólt, Bremennek adott be 2 gólt, a következő 3-ban nem szerzett. Sem a Bajnokok Ligáján, sem Norvégia színeiben, még Gibraltarnak sem. A kölcsönös mérkőzésekben az utolsó 5-ben Dortmund győzött. A hatodik 0:0 döntetlen volt. 

Ez egy érdekes párbaj lesz. Wolfsburgnak könnyebb feladatot kell teljesítenie, mivel elég neki a dönti is. Nem beszélve a hazai pálya előnyeiről. Otthon jobb eredményei vannak, mint idegenben. Dortmund eredményei pedig idegenben roszabbak, mint otthon. Ezért is fogadni a házigazda győzelmére fogok döntetlen nélkül. Esetleg a gólokra is lehetséges, biztosan több is lesz belőlük. Mindkét csapat gólt szerez, ez egy következő esemény. 

A mi tippünk: Wolfsburg győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak.