Bundesliga 30. köre: Union Berlin – Schalke, Június 07

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Június 07, Németország, Bundesliga, 15:30

Mindkét csapat védelme nagyon lyukas. Ez nyilvánvaló Union Berlin mérkőzéseiben is, amelyekben egészen sok gól esett, 8 mérkőzésben öszesen 29 gól. Ez egy szép, 3,6 gól átlagban egy mérkőzésre. Union a táblázatban a 14. helyet foglalja, 29 meccsben 31 pontot szerzett 34:52 gólaránnyal 9 győzelemért, 4 döntetlenért, 16 vereséget szenvedett. Csupán 4 pont előnye van a pótselejtezőre a megmentésért, mivel az utolsó 6 bajnoki mérkőzésben egy alkalommal sem nem szereztek győzelmet, csak 2 döntetlent, 4 alkalommal vereséget szenvedtek, 5:16 ezekben a gólarány. Ez átlagban 3,5 gólt jelent egy meccsre. A szünet után 4 meccset játszot, ebből 1 döntit Mainz ellen 1:1 az utolsó előttiben, másképen csak 3 vereség volt a végeredmény, 4:1 Gladbachban, 4:0 Hertha stadionján, majd 0:2 Bayernnél.

Schalke teljesítményei is siralomra méltóak. A 10. helyen 37 pontjuk van, 34:46 a gólarányuk, 9 győzelemért, 10 döntetlenért, a vereségeiből is 10 van. A szünet után mást, mint vereséget, nem is ízlelt. Ezekben a párbajokban sok volt a gól, jobban mondva Schalke kapott sok gólt, Düsseldorfban 1:2, Dortmundban 0:4, Kölnben 0:3. De a szünet előt sem volt már a csapat a saját bőrében, mivel az utolsó 11 bajnoki mérkőzésében nem szerzett győzelmet. Szerencséje, hogy a verseny elején jól játszott és ezzel még mindig csak 4 pontot veszít ahoz, hogy harcolhasson a jövő évi Európa Ligájaért. Azonban Schalkenek valamit változtatni kellene a taktikáján, vagy a játék stílusán, és fontos, hogy végre gólokat szerezzen, ne csak kapjon. Mert gólok nélkül nincsen győzelem, ezt minden foci
rajongó is tudja.

Fogadni nem fogok a győztesre. Olyan két kiszámíthatatlan csapat játszik, amelyeknél nehéz előre jelölni a győztest. A gólokra fogadok inkább, nem azért, hogy milyen jó támadásuk van, éppen ellenkezőleg, milyen gyenge a védelmük. Sőt, az is valószínű, hogy mindkét csapat szerezhetne gólt, de inkább a gólok számára fogadok, legalább 2,5 gólt láthatnának a rajonhók, persze nem a stadionon, hanem a tévében.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak