Bundesliga 30. köre: RB Leipzig – Paderborn, Június 06

Labdarúgás, szombat, 2020, Június 06, Németország, Bundesliga, 15:30

Lipcse még semmit sem nem rontott el ahoz, hogy jövőre a Bajnokok Ligájába jusson. De ehez szükségük van ebben a mérkőzésben 3 pontot szerezni. Eddig 29 meccsben 16 győzelmet és 10 döntetlent szereztek, 3 alkalommal szenvedtek vereséget. A gólarányuk 74:31, otthon a mérlege 7-6-1 és a gólaránya 35:16, idegenben 9-4-2 és 39:15. Nyilvánvaló ezekből, hogy a csapat nem csinál problémát a gólszerzésből, ez megy nekik mint otthon, úgy az ellenfelénél is. A szünet után először 1:1 döntetlent játszottak otthon Freiburggal, de ezután egyértelmű 5:0 győzelmet szereztek Mainzban. Ismét otthon 2:2 döntit játszottak Herthával. Ahogyan többször is már leírtam, a verseny végéig nem lesznek nézők, így majdnem mindegy, hogy otthon, vagy idegenben játszik a csapat. A csapat minősége és felkészültsége fog dönteni az értékes pontok megszerzésénél. Jelenleg tehát a 3. helyen állnak, valószínűleg az első hely már nem reális számára, de a 2. helyért harcolni fog Dortmunddal. Ezúttal nem lépnek gyepre Konaté, Poulsen és bizonytalan Ampadu indulása is. Azonban egyikük sem nem jelent támaszt a csapatának. Werner és Sabitzer a támaszok elül, a védelemben pedig Klostermann, Halsternbeg és Upamecano.

Paderborn utoljára otthon játszott Dortmund ellen. Az első félidő ugyan 0:0 eredménnyel végződött, de ezután mint macska az egérrel, úgy játszogatott Dortmund vele. A végeredmény 6:1 volt. Dortmund uralta a pályát a játék egész ideében, csak az első félidőben az esélyeit nem valósította gólokra. Paderborn a táblázatban az utolsó helyen áll, 4-7-18 mérleggel, 32:61 gólaránnyal. Idegenben 2-5-7, 13:23 gólaránnyal. A szünet után ugyan 3 döntetlent szereztek, Düsseldorf, Hoffenheim és Augsburg ellen, utoljára otthon nagy vereséget szenvedett Dortmundtól 1:6.

Fogadni nem éri meg a győztesre, mivel mindenki számára világos, ki uralja majd a pályát, biztosan nem a vendégek, alacsony oddsok vannak erre a lehetőségre, ez természetes. Inkább fogadok a gólokra, ez a házigazdának megy, a támadásban kiváló játékosai vannak, biztosan szeretnének gólt szerezni.

A  mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak