Bundesliga 29. köre: Hertha Berlin – Augsburg, Május 30

Labdarúgás, szombat, 2020, Május 30, Németország, Bundesliga, 15:30

Hertha a 10. helyen áll a táblázatban 7 pont vesztességgel a 6. helyre, ahonnan még be lehet jutni az Európa Kupákba, 28 körben 35 pontot szerzett 9 győzelemért és 8 döntetlenért, 11 vereséget szenvedett. A gólaránya 41:50. Ez a Bundesliga mérkőzéseiben átlagban 3,25 gól. A szünet befejezése után jól beindult a legénysége, és jó formában találta a fiúkat a mérkőzésük Union ellen, ezt a csatát 4:0 eredménnyel nyerték meg. Ezután az igazán erős Lipcsével 2:2 döntetlent szereztek. Nagyon jól játszották len ezt a meccset. Mindenki tudta, hogy ez egy nagyon nehéz találkozó lesz, mégis a csapat tartotta a lépést a házigazdával. Labbadia kórmányozza jelenleg ezt a csapatot, és az utolsó 3 meccsben nem ízlelték meg a vereség keserűségét. Változtattak a játékuk stílusán, és ez már meg is hozta a gyümölcsét. Hiszen 9 gólt szereztek, csak kettőt kaptak, és 7 pontot szereztek a szünet után. Erre mondhatjuk, hogy a helyüket megállták.

FC Augsburg a táblázatban a 12. helyet foglalja és szintén szeretne pontokat szerezni. Az eddigi csatákban 31-et szerzett, 8 győzelemért és 7 döntetlenért, 13 alkalommal nem szerzett pontot. A gólaránya 40:54. Ez 3,36 gól átlagban egy meccsre. A kieső helyekekre csak 4 pont előnye van, így fontos, hogy öszpontosítjon a győzelmekre. A szünet után 3 meccset játszot le, először otthon Wolfsburggal 1:2 vereséget szenvedett, majd Schalke stadionján egy kicsit meglepő 0:3 győzelmet szerzett, végül otthon Paderborn ellen meglepő 0:0 döntetlen, ez a Bundesliga utolsó csapata 19 ponttal. Paderborn ezt a meccset nagyon védekező stílusban játszotta le. Augsburg idegenben 14 mérkőzésből csak hármat nyert meg, és bizonyára ez nem egy olyan tény, amellyel a csapat büszkélkedhetne. A gólaránya is siralmas, 15:31, tehát minden megszerzett gólra kettőt kapott.

Először úgy gondolkodtam, hogy a gólok számára fogadok. Mivel mindkét csapat mérkőzéseiben elégé sok gól esik, és egyik csapat sem nem védekező játék stílust előnyösít. Végül úgy döntöttem, hogy a győztesre fogadok, bár van itt kockázat, a házigazda győzelme szerintem több, mint valószínű.

A mi tippünk: Hertha Berlin győzelme – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.