Bundesliga 29. köre: Freiburg – Bayer Leverkusen, Május 29

Labdarúgás, péntek, 2020, Május 29, Németország, Bundesliga, 20:30

Pénteken este kezdődik a Bundesliga 29. köre Freiburg és Leverkusen mérkőzésével. A verseny végéig nem hiányzik már csak 6 kör. Ezért a csapatoknak nagyon meg kell gondolni, hogy milyen taktikát választjanak az ellenfél leküzdésére, szintén azt is, hogy az eddigi eredmények szerint milyen célok reálisak, és mi veszett már kárba. Leverkusen 28 párbajban 53 pontot szerzett, 53:36 gólaránnyal, mivel 16 győzelmet és 5 döntetlent szerzett, 7 vereséget szenvedett. Ezek az eredmények az 5. helyre helyezték a csapatot. Jelenleg még nagyon összekeverheti a kártyákat még a legmagasabb helyeken is. Egy olyan henger lehet, amely még az első helyre is elnyúlhat. Az utolsó előtti két körben a szünet után öszesen 7 gólt szerzett, négyet Bremen stadionján, hármat Gladbachban. Míg Bremen a táblázat alján mozog, Gladbach nem tartozik a gyenge csapatok közé egyáltalán. Azonban az utolsó meccsben egy kicsit megbotlott. Kedden otthon játszott a hatodik Wolfsburggal, ebből 1:4 vereség volt a végeredmény. A fiatal Havertz sokat járul hozzá a góljaival, ezért is átlagban Leverkusen sok gólt szerzett.

Freiburg az egyik legjobb évadát éli a történelmében. Hiszen jelenleg a táblázat 7. helyét foglalja és még reális módon résztvehet a harcokban a jövő évi selejtezőkért az Európa Ligában. Ezzel a káderrel ez a lehető legjobb eredmény, amelyet elérhetett volna. Azonban úgy látszik, a hosszú szünet nem volt a csapat javára. Először óriási szerencsével dolgozott meg Lipcsében, hogy legalább 1 pontot szerezzen, majd otthon vereséget szenvedett az utolsó előtti Bremen ellen. De utoljára a dolgok mégis csak jobbra fordultak, mivel Frankfurtban 3:3 döntetlent értek el kedden. De itt is üldözte a balszerencse, mivel sokáig 1:3 vezetésben voltak. Kár, mert ez a 3 pont nagyon jól jött volna nekik.

Mindkét csapat támadó jellegű labdarúgást játszik, ez látszik a gólok számán is. Úgy szereznek, mint kapnak is. Mivel nem védekezni fognak, ismét gólokra várok. Nem hiszem, hogy Leverkusen vereséget szenvedne ebben a meccsben, hiszen gólokat szeretne szerezni, és így a győzelmére fogadok döntetlen nélkül.

A mi tippünk: Bayer Leverkusen győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.