Bundesliga 28. köre: Monchengladbach – Mainz, Április 03

Labdarúgás, vasárnap, 2022, Április 03, Németország, Bundesliga, 17:30

A szünet után a német Bundesliga is folytatódik, vasárnap délután találkozik két táblázati szomszéd, a 11.-ik Monchengladbach és a 10.-ik Mainz. Igen, a Monchengladbach az idén nagyon sokat csökkentett az igényeiből, hiszen tavaly csak 1 pont külómbségével maradt le az Európai kupákról. Az idén úgy néz ki, hogy ez lesz az egyik legroszabb helye a verseny végén a klub történelmében. Hiszen 11 pont hiánya van jelenleg az Európai Kupák elérésére. Az utolsó 2 körben azért ez a klub egészen jó formába jutott, mindkét meccset megnyerte és nem kapott gólt. Igaz, gyengébb csapatokkal játszott, de jól jött neki 6 pontot szerezni. Otthon a Hertha Berlint győzte le 2:0 és idegenben a Bochum csapatát 0:2. Azelőt 3:2 szoros vereséget szenvedett Stuttgartban, és Dortmundban 6:0 vereséget. Ez a két meccs között még Wolfsburg ellen szerzett 1 pontot otthon. Igaz, hogy a vereségeit a csapatokkal a tabella felső feléből szenvedi. A klub legjobb gólszerzője Hofmann 8 góllal, aki jelenleg sérült és nem játszik. Azonban egészen jól helyettesíti Plea, aki 7 gólt szerzett. A klub 33 pontot szerzett 27 meccsben, 9-6-12 mérleggel és 38:51 gólaránnyal. 

A Mainz utazik a Monchengladbach stadionjára, aki nem áll nagyon jobban. 26 meccsben 37 pontot szerzett 11-4-11 mérleggel és 39:30 gólaránnyal. A Mainz egy olyan klub, aki teljesítményei nagyon eltérnek egymástól idegenben és otthon. Míg otthon 30 pontot szerzett, idegenben csak 7 pontot. Otthon a 3.-ik helyen áll a tabellán, azért idegenben az utolsóelőtti helyet foglalja a tragikus Fürth előtt. Idegenben a mérlege 2-1-9 és a gólaránya 11:22. Azonban az utolsó 4 meccsben idegenben tudtak legalább gólt szerezni, és olyan ellenféllel is játszott, mint a Lipcse. A két klub első meccsét Mainz stadionján játszották 1:1 végeredménnyel. A tavalyi szezonban érdekes módon mindkét csapat idegenben nyerte meg a meccset. Mindkét klub tud gólokat szerezni, de kapni is. Ez azt jelenti, hogy a támadó ereje képes erősebb ellenfeleknek is gólt rúgni, de a védelmük nem tudja nagyon biztosítani azt, hogy ne kapjanak gólt. 

Ezért az egyik a fogadási lehetőségekből az, hogy mindkét csapat gólt szerez. A statisztikák is egyetértenek ezzel, a szorzók erre megfelelnének. Egy másik lehetőség a fogadásra a győztesre lenne. Tekintettel arra, hogy a vendégek idegenben nagyon gyengék. Azonban a házigazdát biztosítanám a döntetlen nélküli fogadással, még jobb szorzóval, mint az előbbi esemény. Ne feledjük a házigazda emelkedő formáját és a csapat második legjobb gólszerzőjét sem. 

A mi tippünk: A Monchengladbach győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.