Bundesliga 28. köre: Hoffenheim – 1.FC Köln, Május 27

Labdarúgás, szerda, 2020, Május 27, Németország, Bundesliga, 20:30

Hoffenheim már 7 bajnoki mérkőzésén várakozik a győzelemre. Eddigi 27 bajnoki meccsben 36 pontot szerzett, 36:47 gólaránnyal, 10-6-11 mérleggel. Számára jó hír, hogy a kulcsfontosságú támadó játékosa Dabbur már teljes mértékben a rendelkezésére áll. A csapatának 3 meccsben hiányozott, Paderborn ellen az utolsó 30 percben a gyepre állt. De ez a meccs csak 1:1 döntetlennel végződött, bár Hoffenheim megérdemelte volna megnyerni ezt a mérkőzést. Most a csapatnak 3 pont hiánya van a 6. Wolfsburghoz képest, és éppen ez a 6. hely Hoffenheim célja, mivel innen az Európa Kupa selejtezőjébe jutna be. Így a 9. helyen a táblázatban a 10. legjobb támadása és 10. legjobb védelme van. Kölnben Hoffenheim Novemberben játszott, ez a meccs 1:2 győzelmével végződött, de ezúttal a csapat nem úgy néz ki, hogy nagyon törekedne megszerezni a 3 pontját, szerintem nagyon valószínű ebben a találkozóban a döntetlen eredmény, már tekintettel arra is, hogy a csapatok a táblázatban szomszédok.

És ez nem véletlen, hiszen közvetlenül a 10. helyet foglalja. Köln 34 pontot szerzett 27 meccsben, szintén 10 győzelmet és kettővel kevesebb, tehát 4 döntetlent szerzett, a vereségeiből így 13 van. A gólaránya 43:49. Köln a hosszú koronavírus szünet után 2 hazai meccset játszot le, olyan ellenfelekkel, amellyekkel szerezhetett volna győzelmet. De nem szerzett. Az utolsóban otthon Düsselforfval remizett 2:2, ebben már 0:2 veszített, és csak a 88.-ik és 91.-ik percben sikerült nekik gólokat szerezni. Azelőtt Mainz ellen szintén 2:2 döntetlen. Köln támadása a 6.-ik legjobb a német bajnokságon, aránylag sok gólt tud szerezni. A védelme a 12. a versenyen. Ha a két csapat utolsó 2 mérkőzését nézzük, amelyet Hoffenheimban játszottak, ezek 6:0 és 4:0 győzelmeket jelentettek a házigazda javára. Ha az öszezes 5 utolsót nézzük, akkor 4 győzelmet szerzett Hoffenheim, 1 alkalommal pontosztoszkodás volt a vége. Ezekben 16:2 volt a gólarány, ami nem is igényel magyarázatot.

Ennek ellenére mostanában Köln mégis csak ha egy kicsit harciassabban játszaná a meccseit, mint ha nagyobb lenne a kedve győzelmet szerezni. Ezért a fogadásomat a győzelmére, vagy a döntetlenre teszem, természetesen fogadás döntetlen nélkül. Legfeljebb nem nyerünk semmit, ha dönti lesz a vége.

A mi tippünk: 1.FC Köln győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.