Bundesliga 28. köre: Eintracht Frankfurt – Freiburg, Május 26

Labdarúgás, kedd, 2020, Május 26, Németország, Bundesliga, 20:30

Frankfurt utolsó 5 bajnoki mérkőzése azt jelentette ennek a csapatnak, hogy 5 vereséget szenvedett. És ez nem minden, nagyon tragikus 4:18 gólarányt is. Igen, az ellenfelei a lehető legnehezebbek voltak, de otthon 1:2 vereséget szenvedni Union Berlinnel, ennek már nem szabadna megtörténni. Ugyanúgy Freiburg legutolsó bajnoki körében otthon szerencsétlen módon 0:1 vereséget szenvedett Bremen csapatával, de azelőtt 1:1 döntetlent tudott szerezni a nagyon ambiciózis Lipcse stadionján. Otthon 3:1 győzelmet szerzett Union Berlin ellen, és Dortmundban csak 0:1 vereséget szenvedett. Jelenleg Freiburg csak 2 pontot veszít ahoz, hogy bejusson az Európai kupákra a jövő évadban. Ez nem rosz kiinduló helyzet. Nézzük a statisztikákat, Freiburg 27 meccsben 37 pontot szerzett, a gólaránya 35:37, 10 győzelmet, 7 döntetlent szerzett, 10 vereséget szenvedett. Frankfurt 26 meccsben 28 pontot szerzett, a gólaránya 41:49, a mérlege 8 győzelem, 4 döntetlen és 14 vereség. Ez a 14. helyet biztosítja a csapatnak jelenleg, 2 hely és 4 pont előnnyel a veszélyeztetett zónától. A verseny befejezéséig már csak 7 kör marad hátra, azért minden csapatnak nagyon gondosan kell választani a játék taktikáját.

Szerintem Freiburg nem szenved vereséget Frankfurtban. Tovább is a mérkőzések közönség nélkül játszódnak, ami letöröli a házigazda előnyét és jobb helyzetbe hozza a vendég csapatot. Idegenben Freiburg másképen is jól játszott, 14 meccsből nagyon szép 17 pontot tudott szerezni. Idegenben a gólaránya 19:22, 4 győzelemért, 5 döntetlenért. Veresége szintén 5 volt. Ebben a táblázatban a 9. legjobb a német bajnokságon. Nézzük még a két csapat utolsó 10 kölcsönös mérkőzését, 5 győzelem Freiburg javára, 2 döntetlen és 3 vereség a mérlege, ebből is látni Freiburg felkészültségét. A legutolsó meccset tavaly Novemberben játszották Freiburgban, ez a javára 1:0 eredménnyel végződött.

Gondolkodtam a fogadásomon, végül a vendégek győzelmére fogadok majd, de biztosítom a fogadásomat döntetlen nélkül, mégis csak a bukmékerek egy kicsit másképen lássák a dolgokat.

A mi tippünk: Freiburg győzelme döntetlen nélkül – a legjobb oddsok a Bet365 fogadóirodánál találhatóak.