Bundesliga 27. köre: Wolfsburg – Dortmund, Május 23

Labdarúgás, szombat, 2020, Május 23, Németország, Bundesliga, 15:30

Mindkét csapat az újjonan megnyílt Bundesligába sikeresen lépett és mindketten a mérkőzésüket megnyerték. Wolfsburg Augsburgban 2:1 eredménnyel győzött a góllal a hosszabbításban, Dortmund pedig otthon az igen várt mérkőzésben Schalke ellen 4:0 győzött. Dortmund még mindig a második helyről üldözi Bayernt, és ebből is látható, hogy a csapat minősége rendkívül magas. Dortmund meccseiben sok gól esik általában. Idegenben 13 meccset játszot, bennük 50 gólt láthattak a nézők. Ebből egy szép, 3,8 gólos átlag van egy meccsre. A Schalke elleni csatában 2 gólt Guerreiro szerzett, egy-egy gólt Haaland és Hazard szereztek. Az egész mérkőzés folyamán Dortmund volt a jobb csapat, és ami fontos, az esélyeit valósítani tudta. Dortmund 26 meccsben 54 pontot szerzett, 72:33 a gólaránya, ami 2,77 megszerzett gól egy mérkőzésre. Az utolsó 3 párbajában nem kapott gólt. Wolfsburg Dortmundnak az utolsó 6 párbajban nem rúgott gólt.

Azonban Wolfsburg formája is kiváló az utolsó körökben. Az utolsó hét meccsben nem szenvedett vereséget, 4-3-0 bennük a mérlege. Ez az eddigi 6.-ik helyre hozta a csapatot, ahonnan bejuthat az Európa Liga selejtezőjébe. Augsburgban tehát utoljára nyert, a félidőben 1:0 vezetett. A meccs második felében Augsburg javult, és egyenlített, megérdemelten. A hosszabbításban végül Wolfsburg győzött. A csapat 26 meccsben 39 pontot szerzett 36:31 gólaránnyal, ami 1,38 megszerzett gól egyikben. A meccseiben 10 győzelmet, 9 döntetlent szerzett, 7 vereséget szenvedett. Otthon 13 meccsben 18 pontot szerzett 4 győzelemért és 6 döntetlenért, 2 vereséget szenvedett. Ezért csak a 11. legjobb csapat a hazai meccsekben. Ha a két szombati ellenfél megszerzett góljait összehasonlítjuk, akkor nyilvánvaló, hogy Dortmund még egyszer annyi gólt szerzett, mint Wolfsburg. Így a két csapat támadása összehasonlíthatatlan, és most is Dortmund lessz az aktívabb csapat.

Fogadni ezúttal a gólok számára fogok, mivel a szorzó a győztesre alacsonyabb, mint a gólokra, szerintem a mérkőzésben legalább 2,5 gólt láthatnak a nézők a médiákban, mivel közonség nélkül játszák a meccseket.

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 2,5 gól esik – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak