Bundesliga 27. köre: RB Leipzig – Bayern München, Április 03

Labdarúgás, szombat, 2021, Április 03, Németország, Bundesliga, 18:30  

A bajnokságok szünete után lassan megindulnak a nemzeti ligák az egyes országokban, így a németek is folytatják a harcokat. Szombaton este egy érdekes előadás van programon, amelyben az első találkozik a másodikkal. Igazán nem is nagyon lehetséges megjelölni a kiemelt csapatot, bár enyhén ez Bayern. Lipcse hazai környezete besegít ahoz, hogy nagyon hasonlóak a két klub esélyei, ezt a bukmékerek is jelzik a szorzókkal, nagyon közel állnak egymáshoz. Bayern 61 pontot szerzett 26 meccsben 19-4-3 mérleggel és káprázatos 78:35 gólaránnyal. 54 megszerzett góllal Dortmund áll hozzá a legközelebb. Ez tanúskodik Bayern hihetetlen támadó erejéről. Azonban ez a csapat is meg tud botlani, utoljára Februárban Frankfurtban szenvedett 2:1 vereséget. Azelőtt pedig otthon 3:3 döntetlent Bielefeldel. Ebből is látható, hogy a nagyok is hibázhatnak. Nem beszélve a rosz hírről, hogy Lewandowski körülbelül 1 hónap során nem játszhat a sérült térde miatt. Az idén 35 gólt szerzett a Bundesliga keretében, így ez egy nagyon érezhető hiány lesz. 

Lipcse a második helyről üldözi Bayernt a tabellán 57 ponttal 17-6-3 mérleggel és 48:21 gólaránnyal. Ez a klub is valamivel kivételes, senki nem kapott olyan kevés gólt, mint Lipcse. 1 góllal többet kapott a 3.-ik Wolfsburg. Lipcsenek nincsen kimondottan egy kiváló gólszerzője, ahogyan említettem, most Bayernek sem lesz, de ott vannak Forsberg, Nkunku és Sabitzer, ezek 6 gólt szereztek egyenként a bajnokságon. És ez előny, ahogyan lássuk Lewandowski példáján, a klub több játékosára támaszkodhat. Mindenki gondoskodik a gólokról. Lipcse utoljára Januárban szenvedett 3:2 vereséget Mainz stadionján, az utolsóelőtti meccsében otthon 1:1 döntit játszott Frankfurt ellen. Az utolsó 8 bajnoki meccsben 17:4 a gólaránya, 7 győzelmet és az említett 1 döntit szerezte bennük. Ebből látni, hogy a klub formája mostanában kiváló. 

Így, vagy úgy, Lewandowski sérülése megkeverte a fogadási lehetőségeket. Egyértelműen Bayern tiszta győzelmére fogadtam volna, bár a szorzók biztosan jóval alacsonyabb szinten mozogtak volna. Most a dönti nagyon valószínű. Bár mindegyik csapat győzni szeretne, az első azért, hogy távolodjon a másodiktól, a második közelebb szeretne jutni az elsőhöz. Mindent ezért megtesznek, de kinek lesz több a szerencséből is? Dupla esélyt fogadok Bayern győzelmére, biztonságosabb és nagyon valószínű egy ilyen eredmény. 

A mi tippünk: Bayern München győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.