Bundesliga 26. köre: Augsburg – Wolfsburg, Március 15

Labdarúgás, vasárnap, 2020, Március 15, Németország, Bundesliga, 18:00

Ezt a mérkőzést közönség nélkül játszák, amiapró előnx lehet a vendég csapatnak. Wolfsburg a táblázatban jobban áll, mint az ellenfele, de ami sokkal fontosabb, a formája jelentősen jobb az utolsó mérkőzéseit nézve. Ha a győztesre fogadnák, határozottan Wolfsburgot választanám. De én ezt a fogadásomat még bebiztosítom az esetleges döntetlennel. Nagyon valószínűtlennek tartom, hogy Augsburg megnyeri ezt a mérkőzést. Nézzük tehát a táblázatot, Wolfsburg 25 mérkőzésében 36 pontot szerzett, 9 győzelme, 9 döntetlene és 7 veresége van, a gólaránya 34:30. Ez a 7. helyre elég. Az utolsó 5 mérkőzésében 9 pontot szerzett, a gólaránya 10:5. Nézzük most a formáját a mérkőzéseiből minden versenyt beleértve. Az utolsó 9-ben egy alkalommal sem nem szenvedett vereséget, 6 győzelem és 3 dőntetlen voltak az eredményei. Sőt, az utolsó 17 mérkőzésből csak 4 alkalommal szenvedett vereséget, nem túl gyakran, Hertha és Köln ellen a Bundesligán, Servette és Bayern csapataival baráti találkozón, tehát amikor nem volt szükséges igyekezni jobb eredményért.

Azért Augsburg helyzete egészen más. A táblázatban a 14. helyen áll, 27 ponttal, ez 9 ponttal kevesebb, mint Wolfsburgnak. A gólaránya 36:52, 7 győzelme, 6 döntetlene és 12 veresége van. Formája az utolsó 5 mérkőzésből a legroszabb az egész Bundesliga versenyén, , csak 1 pontot szerzett, és a gólarány ezekben 3:13 volt. Az összes versenyt nézve az utolsó 9-ben Augsburg csak 1 alkalommal szerzett győzelmet, ez is az utolsó előtti Bremen ellen volt, akinek 9 ponttal van kevesebb, mint Augsburgnak. A hazai mérkőzések táblázata egy kicsit jobban néz ki, itt a 11. helyen áll 18 ponttal 12 mérkőzésből, 24:21 gólaránnyal. A mérlege 5-3-4. A kölcsönös mérkőzések száma 2018 óta 4 volt, 2 döntetlen és 2 győzelem Wolfsburg számára, az eredmények 0:0, 8:1, 2:3 és ismét 0:0. Azonban ahogyan említettem, közönség nem lesz a mérkőzésen, tehát Augsburg nem sokat szerez abból, hogy otthon játszik.

Biztos vagyok benne, hogy Augsburg nem szerez győzelmet, és majdnem biztos, hogy döntetlent sem, de ezt inkább biztosítom duply eséllyel.

A  mi tippünk: Wolfsburg győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok az Unibet fogadóirodánál találhatóak