Bundesliga 24. köre: Schalke – Mainz, Március 05

Labdarúgás, péntek, 2021, Március 05, Németország, Bundesliga, 20:30  

Két legroszabb csapat találkozik pénteken este a német Bundesliga 24.- körében. Enyhén kiemelt a vendégcsapat, aki nem sokkal van hátrányban a csapatokhoz képest előtte, így még reménye van harcolni a mentésért. Ez a csapat megbírkózik a lövésekkel a kapura, nem probléma számára gólt szerezni. Az utolsó 4 bajnoki találkozóból csak egyet veszített el. Az utolsóelőttiben Monchengladbachot verte meg 2:1. Azonban ahol nagyon javulnia kellene, ez a védelme. Például az utolsó 10 bajnoki meccséből kilencben legalább 1 gólt kapott. Utoljára otthon, amikor Augsburg verte meg 0:1. Fernandes és Quaison fognak hiányozni a pályán. Az utolsó 6 liga meccsből 3 megnyert, mind jóval erőssebb ellenféllel, Lipcse 3:2, Union Berlín 1:0, és az említett meccse Monchengladbach ellen. Bayer Leverkusennel 2:2 döntit játszott. 23 meccsben 4 győzelmet, 5 döntit szerzett és 14 vereséget szenvedett. A gólaránya 23:44. Idegenben 11 meccsben 9 pontot szerzett, 2-3-6 mérleggel és 13:24 gólaránnyal. 

Schalke nagyon ismert, híres klub volt a Bundesliga versenyen. Óriási szégyen lesz, ha kiesik a versenyből, pedig nagyon úgy néznek ki a dolgok. Az idei évadban egyetlen győzelmet szerzett, 4:0 Hoffenheimmal. A verseny végéig már csak 11 forduló van hátra. Schalkenek most akár 5 győzelem egymás után jól jönne, de ez teljesen hihetetlen dolog. Mainzra 8 pont hiánya van, a mentésre 9 pontra van szüksége ebben a pillanatban. Mind ehez még hiányozni fognak Huntelaar, Paciencia, Sane, Nastasic és Fahrmann kapus. Így a trénernek nem marad hátra más, csak azokkal játszani, akik jelen vannak. Schalke statisztikai adatai borzasztóak, 1 győzelem, 6 döntetlen és 16 vereség. A gólaránya is példátlan, 16:61. Ez azt jelenti, hogy a második legroszabb csapattól majdnem 20 gól választja, pontosan 17. Schalke legnagyobb gyengéje a védelem, ez mindenkinek világos. Az utolsó körben Stuttgartal 5 gólt kapott, hihetetlen. Azelőtt négyet Dortmundtól. Az utolsó 9 körből csak egyszer nem kapott gólt, amikor Union Berlinnel játszott. 

Utoljára a két csapat mérkőzése 2:2 döntivel végződött Novrmberben Maiz stadionján. Ahogyan láthatjuk, Schalke formája siralmas, fogadni mégsem a győztesre fogok, mivel bízok benne, hogy felébred a meccsre. Egyszerűen kiszámíthatatlan ez a meccs a győztesre. Azonban ha valaki nyerni szeretne, ehez gólokra van szükség. Ezért is fogadok arra, hogy legalább 1,5 gól esik a meccsen. 

A mi tippünk: a mérkőzésen legalább 1,5 gól esik – a legjobb oddsok a Bet 365 fogadóirodánál találhatóak.