Bundesliga 21. köre: Hertha Berlin – Bochum, Február 04

Labdarúgás, péntek, 2022, Február 04, Németország, Bundesliga, 20:30  

Mindkét csapat a német Bundesliga tabelláján az alsó fele alatt tartózkodik, ennek ellenére egyikük helyzete sem nem ideális. A probléma akkor következik be, ha 2-3 sikertelen meccset játszanak, és azonnal túl közel jutnak a kieső zónához. Másképen egy kiegyensúlyozott mérkőzést várhatunk. A Bochum, a verseny újonca, a tabella 11.-ik helyét foglalja 24 ponttal 19:29 gólaránnyal és 7-3-10 mérleggel. Az utolsó 5 meccsben 1 győzelmet, 1 döntit szerzett és 3 vereséget szenvedett. Otthon a Wolfsburgot verte meg 1:0, és utoljára a Kölnnel 2:2 döntit játszott. A Bielefeld és a Mainz stadionján, mint otthon is az Union Berlintől vereséget szenvedett. Így a csapat formája nem mondható jónak, inkább átlagosnak. Erősebb klubok legyőzik, gyengébb csapatokkal tud győzni is. A csapatnál jelenleg senki nem gyengélkedik, sem a Covid miatt, sem a sérülések miatt. Idegenben ez a klub még gyengébb, 10 meccsben csak 6 pontot szerzett. Csak 6 gólt szerzett és rengeteget, 21 gólt kapott. 2 győzelmet szerzett idegenben, az Augsburg és a Fürth stadionján, mindkét klub a kieső zónában tartózkodik. 

A Hertha csapata még alacsonyabb helyen áll, 22 ponttal a 13.-ik helyen 22:42 gólaránnyal és 6-4-10 mérleggel. Úgy, mint az ellenfele, az utolsó 5 meccsben szintén csak 4 pontot szereztek 1 győzelemért és 1 döntetlenért. Azonban otthon a 2.-ik Dortmundot verte meg, és a Wolfsburg stadionján 0:0 eredménnyel végződött a meccs. A Mainz stadionján 4:0 vereséget szenvedett, és otthon még a Köln és a Bayern verte meg. Ez talán a valamivel jobb formájára mutathatna. Otthon a Hertha 14 pontot szerzett 4-2-4 mérleggel és 14:16 gólaránnyal. A legnagyobb gyengéje a védelem. Csak az utolsó Fürth kapott több gólt nála. A sérüléséből meggyógyult Jovetič támadó tér vissza a pályára, aki eddig 5 gólt szerzett. Így ennél a csapatnál sem fog hiányozni senki. Az utolsó meccsben még Szeptemberben a Bochum stadionján a Hertha győzött 1:3. A házigazda inkább támadó jellegű labdarúgást játszik, azonban hibákat követ el és ezekből sok gólt kap. 

Ezért is fogadni ismét nem a győztesre fogok. Nehéz előrelátni, hogy melyik klubnak van jelenleg valamivel jobb formája. A bukmékerek enyhén a házigazdát vélik favoritnak. Ezzel egyetértek, hiszen a vendégek idegenben nagyon gyengék szoktak lenni. Óvatosabb fogadók a gólokra fogadhatnak, legalább 1,5 gólra, azonban sokkal jobb szorzóval talán nem túl kockázatos fogadni 2,5 gólra sem a meccsen, hiszen mindkét csapat bőven kap gólt és nem a legjobb védelemmel rendelkeznek. 

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,5 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak