Bundesliga 17. köre: Frankfurt – Mainz, December 18

Labdarúgás, szombat, 2021, December 18, Németország, Bundesliga, 15:30

A Bundesliga csapatai gyakorlatilag a legjobban támadó jellegű labdarúgást játszák az érdekében is, hogy a közonségnek örömet okozzanak a látványos, gólokkal teli sporttalálkozóval. Ez a Frankfurt esetében is igaz, aki gólaránya 16 kör után 26:24. Ez átlagban valamivel több, mint 1,5 szerzett gól és pontosan 1,5 kapott gól egy mérkőzésen. Elemeztem az utolsó meccsét is a Mönchengladbach ellen, amelyben dupla eséllyel a győzelmére tippeltem, túl óvatos voltam, mivel szép 2:3 győzelemmel végződött a meccs. Az óvatosságomra a klub rossz szezon kezdete volt legnagyobb hatással. Ahogyan említettem, az első 10 meccsben 9 pontot szerzett, az utolsó hatban 15 pontot, tehát 24 pontja van, mint előtte a Mainznak és mögötte az Union Berlinnek. A 10.-ik helyről a 7.-ik helyre jutott. Ezzel már egészen közel jutott az európai kupákig. A formája nagyon emelkedett, hiszen néhány körben a tabella aljáról a csúcsához közeledett. Sőt, a Bajnokok Ligájára, tehát a 4.-ik helyre, már csak 3 pont hiánya van. A minőség a csapatnál nem hiányzik, ugyanúgy a kiváló lelki állapota sem, amit az eredményeinek köszönhet. 

Azonban vigyázniuk kell, mivel a Mainz érkezik hozzá. Azonban ez a klub az idén kiválóan játszik és állandóan a Frankfurt előtt van a tabellán, bár jelenleg már csak a jobb gólaránya miatt. Az utolsó meccsben otthon verte meg a Hertha Berlin csapatát 4:0, azelőtt a Bayern stadionján csak 2:1 vereséget szenvedett. A klub a 6.-ik helyet foglalja azonos 24 ponttal, mint a házigazda, a gólaránya 25:16 és a mérlege 7-3-6. Az idén erős a Mainz. A szezont elég jól kezdte, bár volt kevésbé sikeres időszaka is, ez szeptember felétől október feléig tartott és 3 vereséget szenvedett egymás után. A Frankfurt ellen is tud jól teljesíteni. Bár a tavalyi meccsekben a Frankfurt győzött idegenben, otthon döntit szerzett, tavalyelőtt mindkét meccset a Mainz nyerte meg. Tavaly a 12.-ik helyen végzett 39 ponttal, a Frankfurt az 5.-iken 60 ponttal. 

A bukmékerek szerint és ehez igazított szorzók szerint a házigazda enyhén favorit ezen a mérkőzésen. Azonban pontosan a Mainz kiváló teljesítményei miatt kockázatos a házigazda győzelmére fogadni. Sőt, még egy dupla eséllyel sem nem bátorkodok ezt megtenni, vagy a döntetlen nélküli fogadásban. Kiegyensúlyozottnak látom ezt a meccset, sok múlik azon, melyik klubnak lesz több szerencséje. Ezért a gólokra fogadok. Gondoltam, hogy arra, hogy mindkét csapat gólt szerez, ez sem rosz, de talán biztonságosabb a lehetőség, hogy a meccsen több, mint 2,0 gól esik. Ha pontosan 2 gól, a tét visszajár.

A mi tippünk: a mérkőzésen több, mint 2,0 gól esik – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak