Bundesliga 16. köre: Monchengladbach – Frankfurt, December 15

Labdarúgás, szerda, 2021, December 15, Németország, Bundesliga, 18:30

Ez a meccs azért is érdekes, mert a bukmékerek magas szorzót írtak a Frankfurt győzelmére dupla esélyben. Mindez néhány nappal később, amikor a Frankfurt otthon a Leverkusent 5:2 eredménnyel verte meg. A Leverkusen 2:0 vezetésben volt, de a Frankfurt még a félidőig egyenlített és a második félidőben még 3 gólt szerzett. Igen, tavaly még ez nem lett volna szenzáció, amikor egészen a versenyben az utolsó körökig az első 4 között volt, de ezekben éppen a Leverkusen és a Schalke megverte, és így az 5.-ik helyen végzett. Most a 10.-ik helyen áll 21 ponttal 23:22 gólaránnyal és 5-6-4 mérleggel. A csapat elveszítette a legjobb gólszerzőjét a portugál Andre Silvat, akit a Lipcse szerzett meg. Egyszerűen a góljai hiányoznak. Tavaly 28 gólt szerzett, Lewandowski után ő volt a liga második legjobb gólszerzõje. A liga első 10 körében csak 1 győzelmet szerzett, érdekes, hogy ezt a híres Bayern München stadionján szerezte. Ezenkívül még 6 pontot szerzett 6 döntiben, így öszesen 9 pontja volt és nem előre, hanem hátra néztek, hogy mennyire van a kieső zónától. Mindenesetre a Frankfurt nem egy kiesni való csapat, az Európa Ligán megnyerte a csoportját egyetlen vereség nélkül 3 pont előnnyel az Olympiakos előtt. A Bundesligán sem nem teljesít túl rosszul, csak sok a döntetlene, azokért csak lassan gyarapodnak a pontok. Az utolsó 5 körben végre 4 győzelmet szerzett 12 pontért, ezekben 13 gólt szerzett. 

A Mönchengladbachnak éppen ellenkező problémái vannak. Jelenleg csak a 13.-ik helyen áll 18 ponttal, 19:28 gólaránnyal. A mérlege 5-3-7. Tavaly a 8.-ik helyen végzett 49 ponttal. Csak 2 pont választja a kieső zónától. Az utolsó 5 meccsben csupán 1 győzelmet szerzett a reménytelenül utolsó Fürth ellen otthon 4:0. Ezenkívül 1 döntit a Mainz ellen. Az utolsó 3 meccs vereségek voltak, 4:1 a Köln, 0:6 a Freiburg és 4:1 a Lipcse ellen. Tehát két gólt szereztek és 14 gólt kaptak. Ez már a válságról tanúskodik a csapatban. Adi Hütter tréner a Kölni vereség után kijelemtette, hogy otthon majd megmutatják az arcuk másik oldalát. Hát megmutatták, otthon 6 gólt kaptak és egyet sem nem szereztek. 

Mivel a Frankfurt ilyen szépen teljesíteni kezdett, már nem hátra, hanem ismét előre néz. A 4.-ik helytől 5 pont választja, ami nem kevés, de nem is lehetetlen behozni. A 6.-ik helytől 3 pont választja, ami az első kupát ígérő hely. Bár nem várom, hogy a Borussiát úgy lesöpri a pályáról, mint a Freiburgot, de a győzelmére fogadni dupla eséllyel biztosan megéri, annál jobban, hogy szép szorzóval, így alacsonyabb befektetéssel is elég. A házigazda rosz időszakot él át, bár a bukmékerek előnybe hozzák. 

A mi tippünk: A Frankfurt győzelme dupla eséllyel – a legjobb oddsok a 22bet fogadóirodánál találhatóak.