Bundesliga 13. köre: Leverkusen – Bayern, December 19

Labdarúgás, szombat, 2020, December 19, Németország, Bundesliga, 18:30

Ez lesz a forduló slágere. Az első Leverkusen a második Bayern ellen. Leverkusen kiváló formában van, szép, támadó jellegű focit játszik, és eddig a Bundesliga egyetlen verhetetlen csapata. Elsősorban a mérkőzéseinek az elején szoktak nagyon sikeresek lenni, például az utolsó meccsében Köln ellen már az első 10 perc után vezettek 2:0. Azelőtt Hoffenhaimmal 27 perc után szintén 2:0, úgy, mint Slavia ellen is 32 perc után, Schalke ellen az első 10 percben gólt szereztek, és így lehetne folytatni. Az eredmény az lenne, hogy 19 meccsből 17-ben gólt szerzett az első félidőben. A csapat 8 győzelmet szerzett eddig és 4 döntetlent, 27:10 a gólaránya. Ahogyan látni, a klub sok gólt szerez, de nem csak a hazai bajnokságon, hanem az Európa Ligán is. Itt megnyerték az alapcsoportot 5 győzelemmel, 1 vereségük volt, és 21:8 gólaránnyal. A csapat mindegyik támadója hozzájárul a gólokhoz, nem csak 1, vagy két játékosa, mint ahogyan ez gyakran előfordul más kluboknál. Ezért is olyan sikeres a klub ebben a tevékenységben. A holland trénernek ugyan hiányozni fognak Aranguíz, Arias, Bender, Demirbay, Palacios és Paulihno, de ez nem jelent számára nagyobb problémát. 

Ellenkezőleg Bayern. Mint ha az utolsó időben nem lenne olyan domináns, mint például a tavalyi évad végén. Egyre gyakrabban jelennek meg a domináns győzelmei helyett a szorosak, vagy a döntetlenek. Az utolsó 13 meccsből 12-ben legalább 1 gólt kapott. Bayern egy bizonyos szempontból szintén kivételes, de ellenkező módon, mint Leverkusen. Az utolsó párbajaiban már a meccs elején kapott gólt. Wolfsburggal az 5.-ik percben, Union Berlinnel a 4.-ikben, Lipcsével a 19.-ikben, Atleticoval a 26.-ikban, és így folytathatnámm tovább. Tulajdonképpen 5-ben az utolsó 6 meccsből Bayern veszített a meccs elején. A mérlege 8-3-1, a gólaránya 37:18. Sok gólt szerez, ehez Lewandowski nagyon besegít, de sokat kap is a csapat. Ennek az oka a problémái a védelemben. Hans-Dieter Flick tréner is hiányolni fog néhány játékost, Kouassi, Martinez és Tillman, nem biztos Goretzky indulása sem. Ez azonban nem lesz nagyobb hatással a klub teljesítményére. 

Fogadhatnánk Bayern, vagy Leverkusen győzelmére döntetlen nélkül, de biztonságosabbnak tartom fogadni a lehetőségre, hogy mindkét csapat gólt szerez, bár egy kicsit alacsonyabb szorzóval. 

A mi tippünk: mindkét csapat gólt szerez – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.