Bundesliga 12. köre: Stuttgart – Union Berlin, December 15

Labdarúgás, kedd, 2020, December 15, Németország, Bundesliga, 20:30 

Nézzük először Stuttgart utolsó meccsét, amelyet Dortmundban játszott, 5:1 győzelemmel szégyenítette meg az ellenfelét. A vendégek több veszélyes támadást halytottak végre, már a 3.-ik percben veszélyeztették az ellenfél kapuját. A házigazda nagyobb aktivitást nem mutatott. Azonban a 17.-ik percben szabadrúgásból mégis gólt szereztek. Azonban még az első félidőben a vendégek egyenlítettek. A másodikban sem Dortmund nem nyilvánított nagyobb aktivitást, sőt, a védelme nagyon semmis volt, Stuttgart 10 percben 3 gólt szerzett, majd a 91.-ik percben még az 5.-ik gólt is megszerezte. A tabellán a 7.-ik helyen áll 17 ponttal 4-5-2 mérleggel és 24:17 gólaránnyal. Ezenkívül Stuttgart otthon és idegenben nagyon külömböző. Otthon még az idén egyszer sem nem győzött, 3 döntetlene és 2 veresége van otthon, a gólaránya 7:10. A pontjai töbségét idegenben szerezte, 14 pontot 4-2-0 mérleggel és 17:7 gólaránnyal. Ez az első helyre nyomta a csapatot a tabellán az idegenben játszott meccsekben. De ez mit sem ér, ha most otthon játszik. Nagyon kell neki igyekezni, hogy megszakítsa ezt a különös sorozatot győzelem nélkül hazai pályán. A legroszabb esetben a döntetlen is elég neki.

Union Berlin már 3 meccsben egymás után nem győzött, 2 döntetlen és 1 vereség volt a végeredmény. A veresége Hertha stadionján történt, ahol ugyan vezettek a félidő után, de ezután nem bírkóztak meg a második félidővel és 3 gólt kaptak. Egészen más volt a meccs Bayern ellen. A házigazda Union már a 4.-ik percben meglepte a bajnokot, amikor Grisha Pröme rúgta a meccs első gólját, sőt, az első gólját a bajnokságon. Bayern ezután sem nem mutatott nagyobb aktivitást, talán az első félidő végén, de ebből nem lett gól. Csak a másodikban volt képes egyenlíteni, de ezen kívül nem történt más. Csak hogy Union folyton kellemetlenkedett. Ez a klub a tabellán a 6.-ik helyen van azonos mérleggel, mint Stuttgart és 23:15 gólaránnyal. Az utolsó két kölcsönös meccs 0:0 és 2:2 döntetlenekkel végződött. 

Fogadni arra fogok, hogy Union nem szenved vereséget, tehát pontosabban a győzelmére döntetlen nélkül, esetleg dupla eséllyel, amikor a szorzó alacsonyabb, de nyerünk a döntetlen esetén is, míg a döntetlen nélküli fogadásnál csak a győzelem esetén nyerünk, ha dönti van, a tét vissza jár. 

A mi tippünk: Union Berlin győzelme dupla eséllyel X2 – a legjobb oddsok az 1xbet fogadóirodánál találhatóak.